Хмельницький залишиться без «пташиного» ринку?

Хмельницький залишиться без «пташиного» ринку?

«Пташиний» ринок на перехресті вулиць Примакова та Соборної незабаром розженуть. Старий будинок на розі, де торгують тваринами, знесли. На місці зведуть черговий офісний центр. Люди просять місця у тому ж районі, влада каже – ділянка у приватних руках

 - Люди, котрі на цьому місті здійснюють торгівлю, в основному приїжджають з сіл, адже поруч автовокзал. Та й покупці в основному приїжджі, - розповідає продавець собак Олексій, який на ринку торгує вже понад п’ять років. – Навіть якщо нам запропонують інші місця на ринках, це все одно означатиме повний провал для торгівлі, бо хмельничани звикли, що ми стоїмо на цьому перехресті, й шукати нас у другому місці не стануть.

Від офіс-центру проженуть
Близько п’ятнадцяти продавців чекають, коли до них прийдуть і «попросять» звільнити територію. Як зазначив головний архітектор міста Віктор Дунаєвський, на місці старої будівлі по Соборній, 12, під якою і розгорнулася торгівля тваринами, будуть будувати торгово-офісний центр.

– Ця територія не належить комунальній власності, то є приватизована ділянка, яка вже декілька разів перепродувалася різними фірмами, - каже головний архітектор міста Віктор Дунаєвський.

Відео дня

У комунальному підприємстві архітектури міста немає належної інформації про знесення старої і будування нової будівлі. Вже два роки як нема відомостей в документах про приватні будівництва.
- Серйозно ми почали заважати після того, як будівлю почали зносити, до того часу особливої уваги нам не приділяли, – жаліються продавці.
Єдине, що просять люди – декілька квадратних метрів для торгівлі у цьому ж районі.

Торгувати не мали права
Продавці бояться, адже не знають, коли саме мають припиняти їхню торгівлю. Люди кажуть – конкретної дати не встановлено, і їх не попереджали.

За словами заступника міського голови Івана Прокопця, на сесії міської ради підняли питання несанкціонованої торгівлі і прийняли рішення розігнати таких продавців з вулиці Проскурівського підпілля та продавців тварин в районі овочевого ринку.
- Куди і коли саме перенесуть пташиний ринок – наразі невідомо. Можливо, нададуть вільні місця на Старокостянтинівському ринку, як один із варіантів. З цим питанням ліпше звернутися до управління торгівлі, - каже Іван Прокопець.

В управлінні пояснюють – нові робочі місця цим людям надавати не зобов’язані.
– Взагалі вулична торгівля до 500 метрів від житлового будинку заборонена. Вони стоять там без всіляких прав, не мають дозволу на здійснення торгівлі вже понад п’ять років, - пояснює начальник управління торгівлі Валентина Москалюк. – Якщо хтось хоче цим займатись, нехай бере земельну ділянку і влаштовує торгівлю, як це зроблено на більшості ринків. Нехай це буде законно і проконтрольовано санепідемстанцією й власником цього ринку.

Готові платити, щоб не розселяли
Як стверджують самі продавці, звістка про припинення торгівлі дійшла до них після нового року. До того моменту таких подій вони не передбачали.

Продавчиня кролів пані Неля розповідає, що після того, як у них заберуть робочі місця, нових можуть і не запропонувати. Продавці запевняють, що готові платити мінімум за утримання на ринку, тільки б їх не розселяли.

- Для нас це сезонна робота, кролів продаємо восени та навесні, тому назвати це постійним заробітком не можна – так, підзаробіток, – наголошують продавчині Неля та Валентина. – Оголошення про продаж кролів не подавали, адже на місці покупцю відразу видно, який товар він купує. Нам багато непотрібно, нехай хоча б 20 квадратних метрів виділила міська влада для здійснення торгівлі у цьому районі.

Наразі невідомо, що чекає на цих людей і де вони будуть працювати далі. Для одних це тимчасовий заробіток, для деяких же – цілий бізнес.
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Anonymous

    Та им плевать на всех!!!! И дальше на шарка будут торговать и засырать улицы нашего города....Нужно чтобы власть прекратила эти базарчики на пешеходных переходах!!!!
  • Anonymous

    Коли ці люди кажуть, що в них "заберуть робочі місця", то просто намагаються маніпулювати нами. Ніяких робочих місць там ніколи не було, нема й не може бути. І ніхто не повинен їм щось пропонувати. Хай створять ініціативну групу, візьмуть в оренду шмат громадської землі, облаштують торгові місця, наймуть ветеринара. І буде їм щастя.
  • Anonymous

    Как бабушкам платить пенсию???? если эти люди неплотят налоги. Пусть платят все !!!!кроме бабушек конечно же .... И торговля должна быть в специально установленном месте. А не на пешеходном переходе!!!!
  • Anonymous

    Ну городишко....каждый может выйти наулицу и вдоль дороги торговать)))) поразгонять их всех!!!! Люди с зоомагазина плотят налоги ,за свет,газ а эти сволочи хотят все нашарка!! Базар себе там устроили. Тоже самое возле филармонии))

    Anonymous reply Anonymous

    Вот, вот. Постояли на общественном тротуаре, срача наделали, а теперь город им должен вернуть "равноценное рабочее место"...Шара закончилась!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up