Хмельницький зоокуточок готується до зими: закупили їжу і роблять вольєри в приміщенні

Хмельницький зоокуточок готується до зими: закупили їжу і роблять вольєри в приміщенні
новий працівник хмельницького зоокуточку

Тваринок із міського зоокутка на зиму переселять. Для цього облаштовують та утепляють будинок на території парку. Частково подбали і про їжу для рогатих та пернатих. Окрім того, у звіринці з'явився новий доглядальник. 

На території міського парку імені Чекмана вже кілька тижнів працює бригада робітників. Вони утеплюють невеликий будинок в самому центрі зоокуточка. На зиму туди планують перевести всіх тварин. Аби звірята не померзли, зовні приміщення утеплюють пінопластом. До кінця місяця ремонт планують завершити. А переселення тварин відбуватиметься коли прийдуть холоди. 

- В середині будиночка роблять вольєри для кожної тварини окремо, - розповів «ВСІМ» новий доглядальник тварин Ігор Жишко. – Кожного звіра помістимо так, щоб йому було комфортно та зручно. Кроликів та птахів посадимо у верхні клітки, решту тварин - нижче. Приміщення взимку буде цілодобово опалюватись. 

Тож у новому будинку оселяться крук, два соколи, двомісячний яструб, в’єтнамські та морські свинки, зайчики, декоративні кролики, шиншили, сицілійські білочки, червоновухі та болотяні черепахи. Також декілька видів нутрій, овечка та пара кіз. 
Лебеді зимуватимуть в окремому будиночку. Щоправда там лише ночуватимуть. Удень їх планують випускати на вулицю. А щоб могли плавати і зимою, для них вирубають ополонку в річці. Мовляв, ці тварини сидіти в приміщенні цілими днями не зможуть. 

Окрім нового дому, подбали і про їжу для тварин. Годуватимуть сіном, овочами та кашами. Не забули й про вітаміни. 

- Ми заготовили вже близько половини необхідних запасів для зимівлі, - зізнається доглядальник. - В основному, це сіно та солома. Зараз плануємо ще закупити капусту, моркву, картоплю та буряк. А от крупи брати наперед немає необхідності. Ведмедям вже зараз даємо чимало цукру, оскільки зимою вони впадають у сплячку. Тож мають достатньо підгодуватися. 

Молоденьку овечку, яку придбали в серпні планують підстригти вже наступної весни. Тоді ж їй дадуть ім’я.

Нагадаємо, влітку в зоокутку померли три тварини. 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Хмелевская Ольга

    а де ж наші любі друзі з ГО "Врятуй життя"? Баранів у зоокуточку хоч годують, а бездомні котики, яких там понад 15 (і місцевих, і підкинутих "добрими людьми") змушені голодувати..Цієї весни приблукалі пси, яких так люблять у "Врятуй життя", роздерли усіх котиків у парку. І це на очах шокованих дітей та дорослих. Чому небайдужі люди мають змогу принести іжу котам, а безсовістні ніби то захисники тварин, навіть не хочуть стерилізувати кішок у зоокуточку, аби не плодили кошенят, прирікаючи їх на голод та холод?!
  • Сергей

    А куди Наташу ізолювали? До цього, що тварини не зимували? З приходом свободівсько-сіцілійських білочок  тварин в зоокутку стало менше а грошей заривається більше.

    І скільки ті вівці мають бути молоденькими? В липні директор казав, що придбали барана,а тепер купріковський доглядальник  інформує про овечку, придбану в серпні. Треба терміново дати імя і облікувати аби не день міста шашлик не зробили.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» в Хмельницькому 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up