«Хмельницькобленерго» перевіряють на дотримання графіків відключення світла

«Хмельницькобленерго» перевіряють на дотримання графіків відключення світла
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • В Україні триває перевірка обленерго на справедливий розподіл електроенергії між споживачами під час планових відключень.

Через численні звернення споживачів щодо нерівномірних та несправедливих графіків відключення електроенергії та неналежного інформування про перерви в електропостачанні комісія розпочала перевірки 12 операторів систем розподілу, тобто обленерго.

Перевірки тривають у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Київській, Львівській, Одеській, Тернопільській, Черкаській, Чернівецькій, Полтавській областях, а також у Києві й на Хмельниччині.

Про це інформують у Міністерстві енергетики України.

Відео дня

Нагадаємо, за ініціативою Міненерго тривають перевірки операторів систем розподілу на предмет дотримання черговості відключень електроенергії та надання послуг споживачам.

Так, за результатами вже проведених Держенергонаглядом перевірок було виявлено 193 порушення  з боку ОСР по всіх регіонах України.

Станом на сьогодні найбільше таких порушень зафіксовано у Волинській, Київській, Полтавській, Миколаївській, Одеській областях та Києві.

Найменше порушень на даний час - у Івано-Франківській, Кіровоградській та Рівненській областях.

Також НКРЕКП зафіксовано недотримання вимог щодо обслуговування споживачів колл-центрами у 10 операторах систем розподілу.

«У разі, якщо оператори систем розподілу не дотримуватимуться приписів контролюючих органів та не усунуть виявлені порушення, до їхніх керівників застосовуватимуться персональні адміністративні стягнення», - наголосив голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

Зазначимо, що згідно з наказом Міненерго, Держенергонагляд протягом періоду воєнного стану здійснюватиме позапланові перевірки на об’єктах енергетики. Також уповноважені представники Держенергонагляду будуть чергувати на диспетчерських пунктах ОСП та ОСР в ранкові та вечірні пікові години з метою контролю за дотриманням графіків відключення електричної енергії.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Людмила Мазур

    Графік?????
  • Дмитрий Дмитрович

    Треба людям зібратись і піти в обленерго і люструвати чиновників обленерго

    Ульяна Злочевская reply Дмитрий Дмитрович

    Дмитрий Дмитрович  вже були в РЕМ ...був прямий ефір з Олійником.
  • Дмитрий Дмитрович

    Нічого не зміниться, в прокурорів, чиновників, суддів світло є завжди навіть ліхтарі світять всю ніч, і хай начальство обленерго не робить з людей ідіотів
  • Victor Honcharuk

    Вот чому так мало відключень))

keyboard_arrow_up