Храм у Деражнянській громаді офіційно перейшов до ПЦУ

Храм у Деражнянській громаді офіційно перейшов до ПЦУ
Фото: Деражнянська міська рада
  • Більшість прихожан села Загінці проголосували за вихід із УПЦ (мп).

На Хмельниччині було 998 церков, які належали до московського патріархату. Такими були дані станом на січень 2016 року. До початку повномасштабного вторгнення процес їх переходу до ПЦУ не був активним. Все змінилося із 2022-го. Під час повномасштабного вторгнення рф в Україні активізувався перехід релігійних громад із УПЦ до ПЦУ. 

Так, до Православної церкви України перейшла ще одна релігійна громада на Хмельниччині. Таке рішення прийняли віряни села Загінці, що в Деражнянській громаді. Відтепер храм Покрови Пресвятої Богородиці позбувся приналежності до УПЦ московського патріархату та приєднався до об’єднаної церкви.

Про це на своїй сторінці у Facebook написали в Деражнянській міській раді.

Відео дня

«Чергова громада на Деражнянщині перейшла з УПЦ мп до ПЦУ. Парафія села Загінці прийняла рішення про вихід зі складу московського патріархату та доєдналася до Православної Церкви України», - йдеться в дописі.

В громаді кажуть, що віряни провели збори, на яких і ухвалили рішення про перехід релігійної громади храму до єпархії Православної Церкви України. Зазначається, що за перехід до ПЦУ проголосувало більшість прихожан.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up