“Храми на замках”. В Красилові прихильники УПЦ не пускають людей до церкви

“Храми на замках”. В Красилові прихильники УПЦ не пускають людей до церкви
Колаж vsim.ua
  • Кілька днів тривають сутички між прихильниками УПЦ та ПЦУ біля Свято-Воскресенського храму. 

  • Сьогодні віряни Православної Церкви України зібрались перед храмом, щоб помолитися українською мовою. 

  • Але прибічники УПЦ не пустили їх на територію церкви. 

Перехід Свято-Воскресенського храму у Красилові до складу ПЦУ розпочався 10 квітня і завершився 30 травня цього року. Однак, вже в п’ятницю там спалахнув черговий скандал. 

Нагадаємо, цього дня тут в останню дорогу проводжали загиблого військового. За декілька годин після цього прихильники УПЦ влаштували акцію протесту проти ПЦУ. Під час того, як з храму виходили військові, їм кричали “Ганьба”. Також вони кричали “Ми не хочем в ПЦУ”. Відео набуло розголосу по всій Україні. 

Та сьогодні, в неділю, люди знову вишикувались на акцію протесту під Свято-Воскресенським храмом. Цього разу відео прямої трансляції поширив у себе на сторінці керівник хмельницького “Електротрансу” Сергій Бобух. 

Відео дня

На ньому автор розповідає, що “в храм українців (прихильників ПЦУ — ред.) не пускають”, “свята неділя — храми на замках”. За воротами люди стоять з плакатами “russia is a terrorist state” “рпц” з зображеними “кривавими руками” та “Геть російську церкву”. На території церкви стоять прихильники УПЦ і, за словами автора відео, чекають “руського міру”. 

Додамо, що на 15.00 в церкві мала відбутися спільна молитва українською мовою за захисників, мир та спокій. Про це місцеві жителі анонсували в соцмережах. 

 

Наразі ж люди знаходяться за воротами церкви та сперечаються одні з одними. Станом на 17:00 прихильники УПЦ стоять на колінах перед входом до церкви та моляться. У церкві дзвонять у дзвони. На місці присутня поліція. 

Водночас в УПЦ вже повідомили, що храм вже втретє намагаються захопити.

Мер Красилова Ніла Островська повідомила, що парафіяльна рада ПЦУ вже готує судове звернення про примусове звільнення храму прибічниками УПЦ. 

- Ми будемо діяти виключно в межах чинного законодавства, цивілізовано і без насилля - не пускають добровільно, Парафіяльною Радою готується звернення до суду про примусове звільнення приміщення храму. В незалежній Україні повинна бути незалежна церква, і це ніяк не повʼязано із зміною віри, міняється лише юридична приналежність, - йдеться в дописі Ніли Островської. 

Станом на 17.30 до Свято-Воскресенського храму в Красилові приїхали священники ПЦУ із обласного центру. Вони провели молебень біля воріт, бо на територію церкви прихильників Православної Церкви України так і не пустили. 

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (32)
  • ХУСТ ЛЕНОВ

    Нехай пцу свої будує, а не краде
  • Tolik Kuzmsch

    Ловіть набожних і на війну.
  • Оля Косій

    Моляться Богу,УПЦ -духовний щит України

    Оля Косій reply Оля Косій

    Благословляв, Таню ,кирило(за якого до речі молиться пцу),Церкву сюди не мішай

    Таня Максимюк reply Оля Косій

    Оля Косій Цей Олюню духовний щит як ти кажеш благословляв орків на війну з Україною.
  • Елизавета Ружицкая

    Позор

keyboard_arrow_up