Замість церкви УПЦ на Озерній побудують дитячий садок

Замість церкви УПЦ на Озерній побудують дитячий садок
Колаж vsim.ua
  • Ділянка землі на Панаса Мирного раніше належала Українській Православній Церкві. 

  • Сьогодні для цієї землі офіційно змінили цільове призначення. 

  • Замість неї побудують новий дитячий садок у мікрорайоні. 

Сьогодні, 22 червня, в Хмельницькому відбулась позачергова 30-та сесія міської ради. На ній депутати вирішували долю земельних ділянок, які раніше належали УПЦ, але згодом їх забрали у церков. 

Однією з таких є земельна ділянка на Озерній. Вона знаходиться за адресою Панаса Мирного 16/1А та має площу 2 гектари. Нагадаємо, дозвіл на користування цією ділянкою надали релігійній громаді Української Православної Церкви святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, ще 10 років тому, у червні 2012.

Відтоді на цьому місці “виріс” незаконно споруджений храм. Його прихильники УПЦ побудували без жодних дозволів та погоджень міського керівництва. 

Відео дня
Фото зі сторінки Миколи Ваврищука

Поки тривало будівництво церкви, вірян кілька разів на початку і в процесі побудови споруди попереджували про незаконність їх дій. Та “забудовники” не відреагували. 

Тож, на позачерговій сесії міськради, яка відбулась 9 вересня минулого року, скасували право постійного користування земельною ділянкою на Панаса Мирного для УПЦ. 

Сьогодні ж на сесії міськради депутати вирішили змінили цільове призначення цієї землі на “будівництво закладів освіти”. Її передали на баланс департаменту освіти та науки. Тепер на тому місці планують побудувати дитячий садок. 

— Врегулювали всі процедури, пов’язані із земельною ділянкою на Озерній (раніше належала упц мп) і передали її під будівництво дитячого садка, – повідомив мер Хмельницького Олександр Симчишин. 

Додамо, що ще 3 земельні ділянки, які належали УПЦ передали у постійне користування релігійним громадах ПЦУ. Вони розташовані на Шухевича, Володимирській і Франка. Ще одну ділянку на вулиці Франка передали військовій частині, також змінивши її цільове призначення. 

— Ми передали земельні ділянки, по яких припиняли право постійного користування, релігійним громадам, що змінили конфесійність і стали українськими (зокрема по Володимирській, 113, Франка, громада у Гречанах). Також передали одну із ділянок, змінивши її цільове використання на «для використання ЗСУ», військовій частині, — написав Симчишин. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (130)
  • Ольга Ільчик

    Зносити храм - це однозначно гріх, якої б конфесії він не був, я не проти  будівництва садочка, їх дійсно не вистачає для Озерної, але якби храм не руйнували ,а розібрали та перевезли в інше місце, бо то людські кошти і праця, і зробили Українською церквою, може б було краще
  • Nina Palyanytsya

    Причому малеча,ні це неправильно
  • Nina Palyanytsya

    Ні ,там повинна бути церква українського народу і щоб рашку не чисто
  • Оксана Лучкова

    Це все було 100 років назад, і чим все закінчилося

keyboard_arrow_up