Релігійний скандал в Красилові: прихильники УПЦ кричали військовим “ганьба”

Релігійний скандал в Красилові: прихильники УПЦ кричали військовим “ганьба”
  • В місцевому храмі вдень прощалися із загиблим на війні Іваном Кушніруком.
  • А ввечері на акцію протесту зібралися прихильники УПЦ.

В Україні триває процес переходу церков із УПЦ до ПЦУ. Інколи це супроводжується скандалами. Такий трапився у Красилові на Хмельниччині. В п’ятницю, 23 червня, тут в останню путь проводжали військового, який загинув на війні. За декілька годин після цього прихильники УПЦ влаштували акцію протесту проти ПЦУ.  Саме під час того, як з храму виходили військові, їм кричали “Ганьба”.. Розповідаємо детальніше про все, що відомо.

Назавжди 40…

Іван Кушнірук проживав у Красилові. З перших днів вторгення Росії вступив до лав тероборони. Спочатку ніс чергування на території громади. Згодом його відправили на Схід. Там він виконував завдання у найгарячіших точках. 

Відео дня

5 червня, під час наступальних дій, в районі населеного пункту Північне Донецької області, переміщуючись між позиціями, зник безвісти. Згодом стало відомо, що він загинув. Про це повідомляють в Красилівській міськраді.

Чоловікові було 40 років. Вдома на нього чекали мама Ганна Іванівна, дочка Софія, дружина Альона, брат Юрій і сестра Галина. 

День жалоби і викрики “ганьба” під храмом

Прощання із героєм відбулося в Красилові 23 червня. П’ятницю в громаді оголосили днем жалоби за загиблим.

“Жителі Красилівської громади «живим» коридором, навколішки, з державною символікою та квітами зустріли траурний кортеж із Героєм, захисником України Іваном Кушніруком, повідомляють в Красилівській міськраді. - Панахида за загиблим пройшла в Свято-Троїцькому храмі Православної церкви України”.

Ввечері цього ж дня відбулася акція за участю прихильників УПЦ. Вони скандували “Ганьба”, коли з території храму виходили військові. Також вони кричали “Ми не хочем в ПЦУ”. Відповідні відео розмістили у соцмережах.

“Герої” в лапках служать рогатому сатані”. Таку фразу від прихильників УПЦ теж чули присутні. Про це на своїй сторінці у Фейсбук пише місцева мешканка Росина Люзак. 

Водночас в УПЦ повідомили, що храм намагаються захопити.

Читайте також: 

Замість церкви УПЦ на Озерній побудують дитячий садок

Ще дві парафії на Кам’янеччині перейшли до ПЦУ

“Не путін розпочав війну”: СБУ взялась за хмельничан, які підтримували російські злочини

Священник УПЦ відмовився переходити до ПЦУ та виносив з храму ікони

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (36)
  • Vk

    Ганьба всім, і журналістам за статтю без підтвердження, вирваний уривок відео, кричали не парафіяни, а які прийшли за гроші, різали болгаркою двері, різали колеса машини, кричали ганьба бо ще й собою привели начальників і військових. Але гарно подали для народу. Як з Вангерівцями. Молодці . Браво!
  • Читач55

    Як  закінчиться   каденція    Зеленського    , в   Україні  потрібно  робити    перездачу  на   громадянство  України  .  Ці  люди   є  зомбовані   і  завербовані  спецслужбами   РФ  .   Потрібно    серйозно  займатись   цим  питанням  .  РПЦ_ФСБ   легалізовано    займаються    інформаційно-психологічною  пропагандою  російського  православного  фашизму  . Так  діє  пропаганда    ,  Так  це  діяло у   Німеччині    в  часи  нацизму   .
  • Olga Zugan

    Геть із нашої країни,бидло  рашистів, церква наша,на наші крові захищається.
  • Олена Тарчевська

    А СБУ і поліція бачать усе це?

keyboard_arrow_up