Іграшки, димові шашки та вибачення від поліції: у Хмельницькому пройшла акція «Безкарність вбиває» (ФОТО, ВІДЕО)

Іграшки, димові шашки та вибачення від поліції: у Хмельницькому пройшла акція «Безкарність вбиває» (ФОТО, ВІДЕО)
Учасниця акції Тетяна Юзепчук
  • На Київщині п’яні поліцейські стріляли у маленького хлопчика.

  • Після цього дитина померла.

  • Сьогодні по всій країні відбуваються акції протесту.

  • Під головним управлінням нацполіції у Хмельницькому палили димові шашки.

  • Також збирали підписи за відставку міністра МВС Арсена Авакова.

Перед головним управлінням Національної поліції у Хмельницькій області пройшла акція протесту «Безкарність вбиває». Сьогодні, 4 травня, кілька десятків людей зібралися, аби висловити свою думку щодо вбивства 5-річного хлопчика у Переяславі-Хмельницькому на Київщині. Як ми вже писали раніше з посиланням на центральні ЗМІ, там п’яні поліцейські пострілом у голову поранили дитину. Згодом вона померла.

Акцію запланували на 19:00. Ще до цього часу перед будівлею поліції почали збиратися люди. На тротуарі встановили палатку з символікою ВО «Свобода». У ній збирали підписи з вимогою відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Також вимагали справедливого суду над поліцейськими. Звернення було спрямоване Президенту України Володимиру Зеленському. Палаткою перегородили половину тротуару, таким чином перехожим пройти було складно.

Перед початком акції про її мету розповіла волонтер Тетяна Юзепчук:

Відео дня

— Головна мета акції — привернути увагу людей до того, що сталося. Тому що ситуація фатальна для дитини, якій було 5 років. Вона постраждала безневинно. І тому моя позиція полягає у тому, що мають бути покарані особи, які це скоїли.

Про свою позицію щодо цієї ситуації розповів депутат обласної ради від ВО «Свобода» Віктор Бурлик:

— Два працівника поліції, готові, п’яні, у населеному пункті вирішили пристрілювати рушницю. І, зрозуміло, результат цього був летальний — вбивство п’ятирічного хлопчика. Це не просто якийсь нещасний випадок на полюванні. Це приклад того, що поліція настільки себе вільно почуває, настільки себе прив’язує до якоїсь касти недоторканних, розуміє, що їм за це нічого не буде, повна безвідповідальність. І тому ми пожинаємо такі плоди. У нас була Врадіївка, у нас були інші випадки.

Серед мітингарів були представники громадської організації «Фенікс», а також ВО «Свобода». Останнє представляли зокрема й місцеві чиновники та депутати: депутат обласної ради Віктор Бурлик, депутати міської ради Тетяна Калюжна й Анастасія Ярова, начальник управління ЖКГ Василь Новачок. Поліцію представляли начальник сектору комунікації головного управління Інна Глега, а також працівники поліції комунікації. Згодом до активістів вийшов начальник ГУ Василь Віконський.

Під час акції обійшлося без насильства чи взаємних образ між правоохоронцями та мітингарями. Однак і назвати спокійною її навряд чи можна. Один з представників «Феніксу» фарбою з балончика написав на тротуарі перед входом фразу «Тут вбивають дітей». Згодом на клумбу кинули димову шашку, дим з якої затягнув тротуар. При цьому вигукували «Авакова собаку повісим на гілляку».

І все ж більшість мітингарів була налаштована цілком мирно. Люди стояли з плакатами, приносили на подвір’я перед будівлею іграшки й квіти, підписували звернення до Володимира Зеленського. Дехто просто за всім спостерігав.

На прохання мітингарів до них вийшов начальник управління Василь Віконський. Своє спілкування з активістами він розпочав з вибачень:

— Я, як керівник головного управління Національної поліції у Хмельницькій області, полковник поліції Віконський Василь Васильович, від усієї поліції приношу щирі співчуття за втрату найціннішого, що може бути у батьків — це дитина. Ми щиро співчуваємо та відчуваємо цей біль.

Менш ніж за годину після початку акції люди почали розходитися, а палатку для збору підписів згорнули. Схожі заходи проводили у всій Україні. Вони також були заплановані на 19 годину.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Вано

    А  Новачок вже напевно навів лад у ЖКГ, що у робочий час, або навіть можливо і у неробочий бере участь у мітингу. Але добре що скоро вибори міського голови і вже цих нащадків бандерівців не буде у Хмельницькому
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up