У Хмельницькому пройде акція через вбивство 5-річного Кирила поліцейськими

У Хмельницькому пройде акція через вбивство 5-річного Кирила поліцейськими
  • Активісти закликають покарати винних у смерті 5-річного Кирила, якого поранили поліцейські 31 травня у Переяславі-Хмельницькому.
  • Усіх небайдужих закликають сьогодні, 4 червня, прийти на мирну акцію протесту під стіни Головного управління Нацполіції, що на Зарічанській, 7.

Наприкінці травня всю країну приголомшила новина про поранення дитини на Київщині. 5-річному Кирилу в голову вистрілили п’яні поліцейські. Лікарі боролися за життя хлопчика кілька днів, але травма була несумісна з життям. Дитина померла. Хто ж відповість за трагедію?

Активісти у всій країні зберуться під відділками поліції та вимагатимуть, щоб винні були покарані. Сьогодні, 4 червня, акції під назвою "Безкарність вбиває" пройдуть у багатьох містах України, зокрема і у Хмельницькому. Відповідний заклик опублікував у соцмережі місцевий активіст Артур Сторужук.

Що відомо про вбивство дитини.

Відео дня

У п’ятницю, 31 травня, у Переяслав-Хмельницькому сталася просто нечувана трагедія. П'яні поліцейські вистрелили з пістолета в голову п’ятирічному хлопчику, пише "Громадське".

  • "За першою версією правоохоронців, четверо дітей гуляли неподалік будинку, один з них — Кирило Тлявов — послизнувся та впав. Утім, у лікарні лікарі підтвердили кульове поранення у голову. Під час додаткового огляду на місці події слідчі знайшли гільзи від патронів Флобера, а також стаканчики та банки. За їхніми словами, нетверезі правоохоронці розважалися та стріляли по пляшках".

Кирила із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку та перелом скроневої кістки терміново доставили у реанімацію місцевої лікарні. Після дитину переправили до Києва. Там його прооперували. 

  • "Куля відрикошетила, побила усю черепну коробку і застрягла в мозку", — розповіли рідні пораненого хлопчика.

Після тривалої боротьби лікарі визнали, що травма дитини несумісна з життям. У понеділок, 3 червня, хлопчик помер.

Наразі обставини трагедії з'ясовують слідчі. У Державному бюро розслідувань розповіли, що стріляли працівник Групи реагування патрульної поліції Переяслав-Хмельницького та інспектор водної поліції сектору превенції.

  • "Чоловіки були в стані алкогольного сп’яніння, утім наразі невідомо, який був проміле алкоголю в крові поліцейських. Решту осіб, які перебували в компанії під час інциденту встановлює слідство".

Правоохоронців наразі затримали. Спочатку в ДБР повідомили, що поліцейських підозрюють у вчинені замаху на умисне вбивство малолітньої дитини (ст. 208 ККУ). Утім, згодом злочин уже кваліфікували за статтею 296 ч.4 — це хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї. Санкція цієї статті передбачає до 7-ми років позбавлення волі. Проте питання щодо кваліфікації злочину ще вирішується.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Гоша

    Мвс у відставку ,розпустити:цей орган влади себе дискредитував, замінити військовою поліцією так як зараз йде війна.
  • Вано

    Я на другий день після появи нових патрульних на тайотах впевнено сказав, що вони будуть гіршими, ніж старі патрульні. Для прийняття на службу у них же не перевіряли рівень розумового розвитку, вміння керуватись законами у своїй роботі і т.д., а лише рівень фізпідготовки. Вот тепер маєте те, що маєте
  • Александр Кораблев

    ЛЮДИ ПІДПИСУЙТЕ ПЕТИЦІЮ ПРО ЗВІЛНЕНЯ АВАКОВА ТА КНЯЗЕВА ! ЗАВТРА МОЖУТЬ ВБИТИ ВАШИХ РІДНИХ!
  • Oxana Bondarchuk

    Дореформирувались!Пожиттево!!!!!!!((((Аваков ще не в наручниках?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up