Інструкція з безвізу від міграційної служби. Як хмельничан пускатимуть в Європу

Інструкція з безвізу від міграційної служби. Як хмельничан пускатимуть в Європу
  • Якщо безвіз схвалить Рада ЄС, то вже у червні хмельничани зможуть їздити до європейських країн. Подорожувати мають дозволити до 26 країн. 
  • Щоб пересуватись Європою потрібен біометричний паспорт, а на кордоні питатимуть за зворотні квитки і банківські рахунки. 
  • За якими правилами працюватиме безвіз та як оформити біометричні документи, дізнавалися журналісти vsim.ua.

У минулий четвер, 6 квітня, Європейський парламент дав “зелене світло” безвізу для українців. Та вирішальне слово має сказати ще один законодавчий орган Євросоюзу - Рада ЄС. Якщо безвізовий режим приймуть, то вже з червня хмельничани зможуть червня подорожувати без віз. В міграційній службі розповіли, з якими документами пускатимуть за кордон та на скільки днів можна буде поїхати у Європу. 

Що потрібно для подорожі в країни ЄС

  1. Перетнути кордон хмельничани зможуть лише з біометричним паспортом. Введення таких документів було умовою для надання безвізового режиму. Для тих, хто має звичайний закордонний паспорт, потрібно буде оформлювати візу.

    <

    Відео дня
    /li>
  2. Безвізовий режим поширюється тільки на короткострокові поїздки. Перебувати у країнах ЄС можна буде лише 90 днів з кожних 180-ти. Здебільшого це підходить лише для ділових та туристичних поїздком. Для того, аби працювати або навчатись у Європі, доведеться оформлювати довгострокову візу або брати дозвіл на проживання.

  3. Хмельничани зможуть відвідати 26 країн Шенгенської зони. До них належать: Австрія, Бельгія, Данія, Фінляндія, Франція, Греція, Іспанія, Люксембург, Нідерланди, Німеччина, Португалія, Швеція, Італія, Естонія, Латвія, Литва, Мальта, Польща, Чехія, Словаччина, Словенія, Угорщина, а також Норвегія, Ісландія, Ліхтенштейн та Швейцарія (останні 4 країни Шенгенської зони не є членами ЄС).

Що треба буде показувати на кордоні

  1. Біометричний закордонний паспорт

  2. Документи, що підтверджують мету поїздки. Це може бути бронювання готелю, запрошення від родичів, лист від ділових партнерів, зворотній квиток.

  3. Документи, що підтверджують платоспроможність. Достатньо лише банківської картки з роздрукованим чеком, де вказаний баланс на рахунку. Не потрібно банківських виписок, довідок з роботи та посвідок з податкової.

  4. Поліс медичного страхування

Де і за скільки можна виготовити біометричний паспорт

З 12 січня 2015 року Державна міграційна служба приймає документи на біометричні закордонні паспорти. З того часу мешканці міста Хмельницького та області оформили майже 100 тисяч біометричних документів для виїзду за кордон. Лише за 3 місяці цього року кількість бажаючих виготовити паспорт нового зразка склала 18 тисяч людей. 

Скільки коштує оформлення

Біометричний паспорт обійдеться у 557 гривню (бланк – 304 гривні,  адмінпослуги – 253 гривні). Оформлення паспорта за стандартною процедурою займе 20 днів. Прискорена процедура – 10 днів – оформлюється за ставкою подвійної вартості послуг і такої самої вартості бланка та становить 810 гривень.

Які документи потрібно мати

  • заява-анкета
  • паспорт громадянина України
  • ідентифікаційний код
  • старий закордонний паспорт (при наявності)
  • кошти для оплати послуг

Де можна виготовити біометричний паспорт

Оформити біометричні документи для виїзду за кордон можна у 23 територіальних підрозділах Управління Державної міграційної служби у Хмельницькій області. Їхні адреси можна побачити на карті від vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анна Островська

    і тут наші лемки кинуться за кордон, потім депортують дураків
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:21 Переплатили за світло: 160 тисяч повернуть сільській раді на Хмельниччині 16:42 16-річна Софія Іскрук загинула в ДТП у Кам’янці. Що відомо про школярку 16:11 Дівчина з Хмельниччини здобула золоту нагороду Київського напівмарафону Незламності 15:32 Які ціни на полуницю і лохину в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 15:27 Масштабна ДТП поблизу Хмельницького: в аварію потрапило 5 авто photo_camera 14:53 Дві хмельничанки стали призерками Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології 14:08 У Хмельницькому з 1 травня розпочнеться набір першокласників: як записатись 14:01 Весняне прибирання: довіртесь професіоналам, замовте клінінгові послуги в Хмельницькому 13:31 Хотіла погасити кредит – натомість втратила всі заощадження жителька Шепетівщини 12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 11:17 Вчителя з Хмельниччини нагородили почесною відзнакою командувача ОК «Захід» photo_camera 10:29 На Хмельниччині судитимуть водія вантажівки за ДТП, у якій загинула 5-річна дівчинка 09:25 На Хмельниччині збили один «Шахед» 20:51 За погрози дружині суд відправив мешканця Хмельниччини на громадські роботи 20:11 Тато захищатиме з небес: на Шепетівщині попрощалися з воїном Юрієм Ткачуком 19:23 На Летичівщині зіткнулися дві автівки. Є постраждалі 18:50 Список 78 шкіл Хмельниччини, які можуть закрити
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up