“Камаз” та два будинки: за добу на Хмельниччині сталося 3 пожежі

“Камаз” та два будинки: за добу на Хмельниччині сталося 3 пожежі
Depositphotos

Пожежі виникли в двох населених пунктах на Кам’янеччині та в селі Масівці Хмельницького району.

Із початком опалювального сезону в Хмельницькій області почастішали випадки пожеж. Так, за минулу добу, 21 лютого, вкотре зайнялося в трьох місцях. Цього разу загорілась вантажівка, житловий будинок та господарча будівля. Про це повідомляють в управлінні з надзвичайних ситуацій

Спершу, о 12:55, в селі Рихта Кам’янець-Подільського району загорівся вантажний автомобіль “КАМАЗ”. Пожежу загасили о 13:12 вогнеборці 6-ої державної пожежно-рятувальної частини.

Згодом, о 14:55, загорілася господарча споруда в селі Масівці Хмельницького району. Кажуть, пожежа сталась через коротке замикання електромережі. Вогонь загасили о 15:12.

Відео дня

В селищі Закупне Кам’янець-Подільського району о 18:20 загорівся житловий будинок. Вогонь спалахнув через неправильний монтаж пічки та димаря. Його погасили о 18:33 надзвичайники 30-го державного пожежно-рятувального поста.

Нагадаємо, днями в обласному центрі через несправний генератор загорівся вогонь на приватному підприємстві. 

— Звертаємося до вас із прохання бути обережними та обачними з вогнем у побуті! Не паліть у ліжку, дбайте про пічку, навчайте дітей правил безпеки, стежте за справність електричної проводки та не перенавантажуйте її, будьте свідомі до своєї безпеки! У разі пожежі негайно телефонуйте за номером «101»! — закликають рятувальники. 

Як вберегтися від пожеж

Рятувальники додають, що останнім часом почастішали випадки пожеж і вибухів у багатоповерхових та приватних будинках. Більшість з них спровокували відключення електрики. 

Все більше сімей використовують генератори на балконах, газові балони в квартирах, запалені свічки. А разом з тим — порушують правила пожежної безпеки, використовують несертифіковану продукції для обігріву та приготування їжі. 

Надзвичайники закликають всіх неухильно дотримуватися правил безпеки під час експлуатації пічного та електричного опалення та генераторів. А також обов’язково роз'яснювати дітям про небезпеку пустощів із вогнем. Розповідаємо як і чим правильно користуватися.

Свічки

Газовий туристичний пальник

Пічне опалення

Генератори

А ви дотримуєтесь правил пожежної безпеки?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Навіть КАМАЗу стало не по собі, що він з московії. Згорів від сорому.

keyboard_arrow_up