Кам’янчан просять спостерігати за небом та повідомляти про літальні апарати

Кам’янчан просять спостерігати за небом та повідомляти про літальні апарати
Фото ілюстративне

А також фіксувати напрямок польоту і тип об’єкту. 

У міській раді Кам’янця-Подільського висловили прохання до містян. Мешканців громади просять повідомляти про літальні апарати, які ті побачили. Це, кажуть, необхідно для сприяння діяльності підрозділів ППО, для збереження життя і об’єктів критичної інфраструктури, військових та приватного житла у різних регіонах країни. Ймовірно, це пов'язано із вчорашнім обстрілом Ярмолинеччини

Тому мешканців не лише просять звертати увагу на літальні апарати, які пролітають над їхньою територією, а й фіксувати ці літальні об’єкти. 

Що необхідно фіксувати: 

Відео дня

Повідомляти про свої спостереження слід на телефон чергового оперативної служби міської ради 15-05 або з мобільного 068 777 15 05 для подальшого інформування компетентних служб.

Нагадуємо, що долучитися до спостереження за небом може кожен українець. Для цього в Телеграмі розробили спеціальний чат-бот “Щось летить”. Ботом радять користуватися військові. Бот дозволяє військовим отримувати оперативну інформацію про пересування ворожих літаків, дронів та ракет, а допитливим громадянам — втамувати жагу поділитися відзнятими фото та відео. Бот приймає дані лише від громадян України, адже потребує авторизації через «Дію». 

У боті можна повідомити про місце та тип об’єкта, який помітила людина. Для цього треба набрати авторизуватися через додаток «Дія» та повідомити про те, що ви бачили. Верифікацію треба пройти лише разово і при подальшому використанні її вже не запитуватимуть. Але вона дозволяє відсіяти недоброчесних користувачів або інших ботів, яких можуть створити для подання хибної інформації. Розробники закликали усіх не зловживати використанням чат-бота надавати інформацію, яка відповідає дійсності.

Для того, аби правильно розпізнати літальний об'єкт наводимо їх різновиди:

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анастасия Королёва

    цікаво
  • PutnickFree

    А де стінгери видають?

keyboard_arrow_up