Коли Хмельницький відзначатиме День міста

Коли Хмельницький відзначатиме День міста
Колаж vsim.ua
  • Цього року Хмельницькому виповнюється 592 роки.

Вересень для Хмельниччини — просто місяць днів народжень міст. На вихідних, що минули, День міста відзначили Старокостянтинів та Городок. 

У суботу, 16 вересня, відбулось 814 років з дня заснування Старокостянтинова. А в неділю відзначали 661 рік, як заснували Городок. В обох містах обійшлося без святкових гулянь. 

Цього місяця свій день народження буде й в обласного центру. Цього року Хмельницькому виповнюється 592 роки.

Відео дня

Нагадаємо, що Хмельницький було засновано в 1431 році, а точна дата заснування взагалі невідома. Перша згадка про місто датується 10 лютого 1431 року, коли польський король Владислав ІІ Ягайло надав вірній шляхті привілеї на подільські володіння. Цю дату і приймають за якусь точку відліку існування міста. Так утворився центр торгівлі на перехресті головних торгових шляхів — Плоскирів.

Традиційно хмельничани проводять День міста в останню суботу вересня. В 2023 році він припадає на 30 вересня. 

До повномасштабного вторгнення День міста святкували весь вікенд та влаштовували цікаві гуляння, ярмарок, концертну програму. Та війна змінила пріоритети. Поки немає програми заходів до Дня міста, але волонтери вже оголосили, що проводитимуть благодійний ярмарок. Усі виручені кошти спрямують на допомогу нашим захисникам. А для того, аби наярмаркувати якнайбільше, вже зараз шукають тих, чию продукцію продаватимуть — майстрів декоративно-прикладного мистецтва, кондитерів та інших творчих людей.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (23)
  • Любов Габрух

    А давайте в цей день скинемось хто скільки може хлопцям нашим на дрони!І буде швидше перемога і всі будемо святкувати.Як вам така ідея?Хто за, приходьте до Дитячого світу.
  • Неля Сівко

    Хіба так важливо святкування. А як же хлопці на передовій? Їм там не до свят. Зовсім.
  • Галина Кострубська

    ПІСЛЯ  ЯК ЗАКІНЧИТЬСЯ    ВІЙНА💛💙🤔
  • Леонід Шеменюк

    ПРОСКУРІВ  !!!

keyboard_arrow_up