Коли в Хмельницькому відкриють всі продуктові ринки

Коли в Хмельницькому відкриють всі продуктові ринки
  • Кілька днів тому в місті працювали 8 ринків.
  • Більшість з них знову відправили на карантин.
  • Коли відновлять роботу?

Із 1 травня в Хмельницькому вийшли з карантину два ринки: центральний продовольчий і “Ранковий”. Відкрили їх за умови дотримання карантинних правил. А саме:

  • допуск працівників, продавців та відвідувачів ринку виключно за наявності вдягнутої маски чи респіратора й проходження безконтактного температурного скринінгу
  • наявність на кожному вході й в’їзді антисептиків
  • не більше одного покупця на 10 квадратних метрів
  • дезінфекція контактних поверхонь кожні три години
  • прибирання та дезінфекція всіх приміщень в кінці кожного робочого дня
  • відсутність стихійної торгівлі на прилеглій до ринку території

Що відбувається на ринках, які працюють

Так, журналісти vsim.ua у перший день роботи побували на центральному продовольчому ринку. Там був справжній ажіотаж. Парковки були переповнені, а сотні людей поспішали зробити закупи. А що відбувається на іншому ринку, що працює під час карантину?

На “Ранковому” сьогодні, 7 травня, малолюдно. Потрапити на ринок можна лише після заміру температури. Робить це чоловік при вході. Людей на території мало. Стосується це не лише покупців, а й самих продавців. Адже більшість кіосків залишаються зачиненими. Серед тих, що розгорнули прилавки, здебільшого торговці фруктами й овочами. Продавці одягнені не лише в маски, а й в спеціальні захисні шоломи. Без них торгувати їм заборонено. “Ми як космонавти”, - жартує одна з продавчинь.

Відео дня

Покупці теж дбають про власну безпеку. Всі вони в захисних масках. А от купують мало, кажуть продавці. Попри це, вони радіють, що ринок відкрили. Кажуть, далі без робити не витримали б. 

Павільйон із молочними продуктами практично пустий. Виняток - дві продавчині, які чекають на свого покупця. 

Кілька днів тому інші ринки працювали

До слова, ринок “Ранковий” має й інші сектори, що “розкидані” по всьому місту. На сайті міської ради йдеться, що вони розташовані по вулиці Геологів, Хотовицького, Курчатова, Чорновола, Гастелло та на Фельштинському переїзді. Їхню роботу теж відновили кілька днів тому. Проте вчора, 6 травня, у міській раді вирішили їх тимчасово зачинити. За словами начальника головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Василя Грушка, зробили це, аби не створювати серед хмельничан ажіотажу. Також повідомили, що жодних порушень під час роботи цих ринків не було зафіксовано.                                    

Коли запрацюють решта ринків у місті - достовірно не відомо. Та Роман Ткачук каже, що, ймовірно, їхню роботу відновлять від 11 травня.   

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Іван Косин

    Пару раз так зроблят небуде чим здачу давати.атб запрацюе на всю катушку і за всіх підпріемців,разом з  єпіцентром.
  • Elena Dostavka

    они прикалываются??? На Ранковий ради продукции с\х приходили. Зачем он вообще нужен сейчас если сельские труженики не имеют возможности добраться сюда? Как издевка выглядит

    Кирило reply Elena Dostavka

    А для того, щоб була кункуренція
  • Liudmyla Suprunovska

    На якому базарі ви бачили "не більше одного покупця на 10 кв.м"? Це фізично неможливо.
  • Katerina Antonyuk

    От таким чином «то відкриваєм, то закриваєм» і створюється ажіотаж
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up