Коли ЖЕК відремонтує ваш під’їзд

Коли ЖЕК відремонтує ваш під’їзд
  • Ремонт у під’їзді комунальники роблять за планом раз на п’ять років.
  • В плані на цей рік є аж 253 адреси. Щоправда, іноді графік може мінятись.
  • В управлінні житлово-комунального господарства пояснили чому.

Будинок 9/1 на вулиці Сковороди – це старенька п’ятиповерхівка. За цією адресою цьогоріч запланували ремонт лише одного під’їзду – третього. У плані-графіку ремонту під’їздів, який журналістам vsim.ua надали в управлінні житлово-комунального господарства зазначили, що ремонт запланований на серпень. Ми вирішили перевірити, чи дочекався під'їзд обіцяного ремонту і як виглядає після оновлення. 

Злізла фарба на поручнях і дверях під’їзду, стіни зіпсовані графіті і надписами. Коли востаннє білили стіни – теж невідомо. Ремонтом тут і «не пахне». Як виявилось, запланований в графіку на серпень ремонт ще не починали. У житловому відділі управління житлово-комунального господарства пояснили, графік може зміщуватись і це нормальна процедура, яка відбувається щороку. 

Відео дня

Сковороди, 9/1 - третій під'їзд

- ЖЕКи не завжди йдуть по графіку. Зі списку обрали під’їзди, які були в гіршому стані і швидше потребували ремонту. Буває таке, що пожежа або інші непередбачувані обставини, за такі під'їзди беруться швидше. Орієнтовно, план може зміщуватись на місяць, - пояснила завідуюча житловим відділом управління житлово-комунального господарства Ганна Рихлицька. – Під’їзд в будинку 9/1 по Сковороди ЖЕК має відремонтувати в жовтні. 

Пам'ятка мешканцям: як добитись ремонту у під'їзді

Якщо ви впевнені, що саме ваш під’їзд потребує ремонту, то спершу підготуйте письмову заяву до ЖЕКу на ім’я начальника, де ви просите (вимагаєте) провести обстеження стану вашого під’їзду. Заяву мають розглянути протягом місяця. За цей час мешканцям мають надати письмову відповідь. Після того, як працівники ЖЕКу оглянуть будинок, вони мають скласти акт про стан допоміжних приміщень та приміщень загального користування.  На основі цього акту і приймається рішення про ремонт під'їзду. Письмова заява може бути колективною, так і від когось одного. Часто цей процес разом з вирішенням, чи справді доцільно проводити ремонт у вашому під’їзді, може затягнутись на кілька місяців. Якщо ЖЕК таки прийме рішення, що ваш під’їзд у незадовільному стані, мусите зібрати гроші на фарбу. Тоді чекайте, поки не звільниться бригада, яка візьметься за роботу.  В ЖЕКу ви маєте право просити графік ремонтів, запитувати, коли востаннє його проводили і чи плануються роботи найближчим часом. 

Де планують ремонтувати під’їзди у жовтні

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up