Коли зроблять новий дитячий майданчик у сквері Шевченка та що про нього кажуть хмельничани (ФОТО, ВІДЕО)

Коли зроблять новий дитячий майданчик у сквері Шевченка та що про нього кажуть хмельничани (ФОТО, ВІДЕО)
  • Ремонт майданчика за 3,3 мільйона мають завершити вже цього року.

  • Хмельницький блогер обурився тим, що на місці для ігор вкладають тротуарну плитку.

  • Ми запитали у хмельничан, що вони про це думають, та дізналися, чи буде там безпечне покриття.

У сквері Шевченка має з’явитися новий дитячий майданчик. Розташований він зі сторони вулиці Героїв Майдану поряд зі скульптурами Мазура. У червні цього року управління ЖКГ обрало фірму, яка цей майданчик облаштує. Це хмельницьке підприємство «Люкс Інстал». Воно зголосилося облаштувати сучасний дитячий майданчик для маленьких хмельничан за 3,3 мільйона гривень. Як ми вже писали раніше, будівельники мають облаштувати нове покриття та встановити атракціони. Серед них будуть і ті, що призначені для дітей з інвалідністю.

Блогер Олександр Зорян сьогодні, 10 жовтня, виклав у Facebook відео зі скверу Шевченка. На ньому видно місце, де зараз проводять облаштування майданчика. У ролику чоловік розповідає про свої враження від побаченого. Блогер обурюється через те, що частину площі майданчика заклали бруківкою.

«Знаєте, що відбувається, коли дитячий простір проектують люди, у яких немає дітей? Вони беруть об’єкт, по якому лазять діти, і закладають його плиткою…»

Відео дня

Увага! У відео присутня ненормативна лексика.

Ми побували у сквері Шевченка та подивилися, як там зараз усе виглядає. Частину майданчика вже встелили тротуарною плиткою, проте є місця, де поки немає жодного покриття. Зокрема, нічого не вкладали під скульптурою «Риба-Кит».

Під час візиту до скверу ми зустріли молодих матусь з дітьми, яких тут зазвичай чимало Ми запитали у них, що вони думають про майбутній майданчик.

Яна:

— Наскільки я знаю, це спеціалізований майданчик для інклюзивних дітей повинен бути. Я вважаю, що це доцільно, тому що дітей таких досить багато, і їм немає де гуляти. Думаю, що тут все ж таки зроблять покриття піском або штучним матеріалом, не плиткою. Просто наші діти й так на асфальті бігають і нормально, хоч і падають. Якщо вирішили вкладати плитку, то напевно не було інших варіантів у плані довготривалості. Оскільки він не робиться на рік—два, а на довший термін.

Юлія:

— Я вважаю, що коли реставрують, то це вже плюс. Там може щось ламатися, давно вже пора щось робити. Щодо покриття складно сказати, але на деяких дитячих майданчиках є гумові плитки. Думаю, було б краще. Але якщо хоч це роблять, то непогано. Щось зроблять, а тоді будемо бачити.

 

 

Анжела:

— Дуже добре, що покращується це місце, буде гарна бруківка. Я думаю, що буде добре для дітей і для батьків, вони зможуть відпочити спокійно. Я думаю, що там не тільки бруківку, а й лавки поставлять, освітлення зроблять. Можливо, для дітей варто було б протиударний матеріал вкласти, зараз сучасні технології є, можна придумати. Але думаю, якщо буде гарно з бруківкою, то досить непогано буде.

Про дитячий майданчик у сквері Шевченка ми розпитали у начальника відділу благоустрою управління ЖКГ міськради Тетяни Циб. Вона розповіла, що небезпечні ділянки у зоні дитячих атракціонів застелять гумою. На решту площі майданчика вкладуть бруківку. Завершити все планують до кінця цього року.

А що ви думаєте про цей майданчик? Беріть участь у голосуванні та пишіть свої думки у коментарях.

Опитування

Чи подобається вам новий майданчик у сквері Шевченка?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Alexandr Zoryan

    Як автор відео, я перепрошую за різкі слова. Був обурений.
  • Alexandr Zoryan

    Трохи поясню свою позицію. Я щасливий, що майданчик нарешті реставрують. АЛЕ, вкладаючи такі гроші, потрібно більш усвідомлено підходити до того, що ти робиш. Я вважаю, що фігура того дракона, яку уже заклали плиткою, має мати безпечне покриття під собою. На даному етапі це ще можна виправити.

    Загалом молодці.

    П.С. Моєму сину 2 роки, тому моє обурення виправдане, бо ми там часто гуляємо, і я не по слухам знаю проблемні місця
  • alexandr angel

    Це ж дитячий майданчик, якщо у наших горе-проекторів збочена фантазія, чому наші діти мають по цьому бігати.
    Підкажу нашому меру - у дендропарку куча площі для бруківки, давай швидше, не ламай свої традиції ...
  • Юрій Марцінкевич

    Дуже добре що роблять хоч так.  Це дуже дуже добре. А з плитки тому що у знайомого чи товариша нашого мера своє  виробництво цієї плитки.  Інфа 100 %.  Але головне то що все обновляється. Ремонтується. Самчишин Молодець 100%
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up