Комунальні підприємства Хмельницького роблять запас пального: деталі

Комунальні підприємства Хмельницького роблять запас пального: деталі
Світлини зі сторінки Василя Новачка
  • Комунальні підприємства здали на брухт свої заправки, перейшли на паливні скретч-карти, але все змінила війна.  

Підприємства, як і люди, швидко звикають до комфорту. Серед них – і  паливна скретч-карта. Зручно і не вимагає додаткових витрат на збереження пального і обслуговування ємностей.

Ймовірно, припускає заступник міського голови Хмельницького–директор департаменту інфраструктури міста Василь Новачок, через це ще років 15 тому комунальні підприємства й здали на брухт свої заправки і перейшли на обслуговування тих чи інших мереж заправних станцій.

Повномасштабна російсько-українсько війна показала один із «мінусів» такого кроку.

Відео дня

«Тотальний дефіцит палива і величезні черги на заправках суттєво шкодили вирішенню оперативних завдань, які стоять перед комунальниками, - констатує в соцмережах чиновник. - Тож за 10 місяців маємо зовсім іншу ситуацію. Понад 130 тисяч літрів пального зараз на запасі у п'ятьох комунальних підприємствах, з них 20 тисяч, - це пальне матеріального резерву, яке може бути використане в умовах надзвичайних ситуацій. У планах збільшити кількість ємностей для зберігання пального до 200 тисяч літрів».

Новачок наголошує: «працюємо сьогодні, готуємось до більш складних ситуацій в майбутньому».

Під постом заммера розгорілася ціла дискусія, варто чи ні говорити про таке в час війни. Тим паче, що ворог ласий до таких новин і б’є по об’єктах критичної інфраструктури. Були на Хмельниччині й прильоти по нафтобазі.

«Ні адрес, ні підприємств, ні локацій ніхто не скидатиме, - апелює Новачок. -  І пальне розміщене на підприємствах не великими об'ємами, задля того, щоб не викликати цікавості у можливих диверсантів».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up