Називати рф Московією: чиновник з Хмельницького звернувся до Зеленського з петицією

Називати рф Московією: чиновник з Хмельницького звернувся до Зеленського з петицією
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Дізнавайтеся, як можна підтримати петицію.

Називати рф московією, а росіян – московити пропонує заступник міського голови Хмельницького- директор департаменту інфраструктури міста Василь Новачок. Відповідну петицію посадовець зареєстрував 6 січня на сайті офіційного інтернет-представництва Президента України.

«Триста років тому московський цар Петро 1 проголосив Московію Російською імперією, таким чином намагаючись, вкравши ім'я Київської Русі, вкрасти її славну історію і підняти на міжнародній арені варварську державу до рівня провідних європейських держав того часу, - йдеться в документі. - Всі ми добре знаємо нашу історію, тому розуміємо, що нічого спільного, окрім воєн, Московська держава ніколи не мала, ні з державою Київська Русь, ні з її справжніми спадкоємцями - Галицько-Волинським князівством, Гетьмащиною, УНР, Українською Державою, Україною».

Новачок наголошує, що «казку про спільну колиску слов'янських народів вигадала московська пропаганда, спільною колискою московитів і багатьох інших азійських народів була Золота Орда, саме нащадками монгольських ханів є московитські царські і дворянські династії, а також велика кількість святих РПЦ».

Відео дня

«Україна і українці протягом століть боряться з самозванцями за право існування. Сотні тисяч вірних синів і дочок України загинули у цій боротьбі, наразі чергова війна триває дев'ятий рік, - констатував. - Я, як і велика кількість українців не можу і не хочу називати москалів - росіянами, а державу терориста - Росією, тому прошу підтримати моє звернення, і повернути історичну справедливість. Впевнений, що після прийняття такого рішення Україною, інші держави світу, також приймуть відповідні рішення!»

Петицію хмельничанина станом на 7 січня вже підтримали 362 особи. Для того ж, щоб її розглянув Зеленський, необхідно 25 тисяч. Збір голосів триватиме ще 89 днів.

До слова, для того, щоб проголосувати необхідно авторизуватися на сайті.

У соцмережах Василь Новачок просить усіх небайдужих про підтримку.

Проголосуєте?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Angelika Martiuk

    Чудова ідея, підтримую!
  • Галина Лиса

    РАША.  КОРОТЕНЬКО..І ЯСНО...
  • Читач65

    Вася,ти б краще зайнявся свою роботою,а не піарився б.
  • viktor

    Це не гарна ідея,а історічний факт,350 років тому і по сей день кацапи крадуть у нас все що тільки можна,бо ці тупоголові свого нічого не мають,так що це правильно,і ще повернути Хмельницькому його історічну назву ПРОСКУРІВ.

    Читач62 reply viktor

    Більше нема чим занятись?

keyboard_arrow_up