Львівські митники поповнили колекцію цінностей заповіднику «Межибіж»

Львівські митники поповнили колекцію цінностей заповіднику «Межибіж»
Тут і далі фото з фейсбук-сторінки "Львівська митниця"
  • Всього митники конфіскували цінностей у контрабандистів на 1,5 мільйона гривень. 

  • Їх розділили між трьома музеями. Серед них — заповідник на Хмельниччині. 

Львівські митники конфіскували цінності у контрабандистів, які хотіли перевезти їх за кордон. Серед них — монети 18-19 століть, старовинні поштові марки та бони (короткочасні боргові зобов'язання у вигляді цінних паперів). Всі ці предмети вилучили працівники служби при спробі незаконно вивезти їх через кордон. Загальна вартість цінностей становить 1,5 мільйона гривень. 

Всі ці предмети старовини вирішили розподілити між трьома українськими музеями — Львівським історичним музеєм, «Національним музеєм історії України у Другій світовій війні. Меморіальним комплексом» та Державним історико-культурним заповідником «Межибіж», повідомляє Львівська митниця. 

— Завдяки роботі митниці нечесним людям не вдається вивезти за кордон свої надбання і використати в приватних цілях. А, головне, предмети повертаються в державні музеї та стають надбанням всього народу України. Може хтось і заявить: для чого в час війни займатися музеями? А я вам от що скажу: ми привозимо зі шпиталів поранених військових у Меджибізький замок і говоримо: ось за що ви воюєте, це коріння, яке тримає нашу державу, це наша історія і надбання. Також ми розробляємо програму для військовослужбовців для участі в археологічних дослідженнях.  Така буде для них реабілітація, - розповів Олег Погорілець, директор Державного історико-культурного заповідника «Межибіж».

Відео дня

Цінності передали музеям в День Гідності та Свободи. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up