У глиняній хаті на Бакоті відкрили етномузей-скансен (ФОТО)

У глиняній хаті на Бакоті відкрили етномузей-скансен (ФОТО)
Тут і далі фото спільности "Бакота Інфо"
  • Він розташовується в селі Грушка. 

  • Розповідаємо що цікавого там можна побачити. 

Нещодавно для любителів культурних пригод на Бакоті відкрили новий етномузей-скансен. Він розташований у 100-літній хаті в селі Грушка Староушицької громади. Про це повідомили в спільноті «Bakota Info». 

Розташувався він у самому серці населеного пункту – найдавнішій глиняній хаті села біля криниці «Жива Вода». За легендою це джерело сотні років слугувало місцем відпочинку для подорожувальників і дало початок поселенню. Минулого року толокою відреставрували столітню глиняну хатину та перетворили її на справжній арт-об’єкт, розмалювавши за мотивами місцевих орнаментів.

Його мета – показувати жителям і туристам, як жили та чим займалися селяни 50, 80 та 100 років тому. Практично все в хаті-музеї – речі з особистої колекції засновниці музею — Адріани. Такі речі вона шукала та викуповувала в подністровських селах. Верети, подушки, скрині та інші артефакти побуту локальних мешканців можна знайти в цій хаті.

Відео дня

Довідка:
Скансени — це так звані живі музеї з насиченими анімаційними програмами відтворення історичного середовища. Там туристів приваблюють не лише окремі споруди, предмети старовини, а й професійні працівники-аніматори. Вони своїми заняттями відтворюють побут, поведінку, матеріальну і духовну культуру попередніх епох, розкривають традиційні ремесла і види діяльності, характерні для відповідної місцевості і часу. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up