МАГАТЕ проінспектувало Хмельницьку АЕС

МАГАТЕ проінспектувало Хмельницьку АЕС
Фото з Вікіпедії
  • Метою візиту МАГАТЕ була перевірка відсутності незаявленого ядерного матеріалу.

Міжнародне агентство з атомної енергії провело інспекцію на Хмельницькій атомній електростанції.

«З 24 по 25 вересня 2022 року на ВП «Хмельницька АЕС» було успішно проведено інспекцію Міжнародного агентства з атомної енергії в рамках Угоди між Україною та МАГАТЕ у зв'язку з Договором про нерозповсюдження ядерної зброї», - йдеться у повідомленні Державної інспекції ядерного регулювання.

Зазначається, що метою візиту МАГАТЕ на станцію була перевірка відсутності незаявленого ядерного матеріалу.

Відео дня

Нагадаємо, що Володимир Путін оголосив «часткову мобілізацію» і вкотре пригрозив ядерною зброєю.

Ряд експертів висловили думку, що російському диктатору не обов’язково використовувати наявну в нього ядерну зброю. Достатньо просто «випадково попасти» по котрійсь з українських АЕС. Тим паче, що в російському інформаційному полі пропагандисти давно розганяють інформацію про те, що начебто «українці самі обстрілюють свої АЕС».

До слова, в ефірі американського CBS президент України Володимир Зеленський зазначив, що не вважає, що президент РФ Володимир Путін  «блефує», коли натякає на застосування ядерної зброї. 

«Дивіться, можливо, вчора це був блеф. Але зараз це може бути і реальністю, - зауважив. - Що таке сучасне застосування ядерної зброї, чи ядерний шантаж? Вони обрали ціллю й окупували нашу АЕС та місто Енергодар. Там шість блоків… Це як шість Чорнобильських блоків. Кілька днів тому вони почали обстрілювати іншу, Південноукраїнську АЕС. Снаряд впав за 300 метрів від станції, у будівлі повилітали вікна й двері. Він хоче залякати увесь світ. Не думаю, що він блефує. Думаю, світ стримує цю загрозу.  Ми маємо продовжувати тиснути на нього і не дати йому продовжувати».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up