На Хмельницькій атомній відбудеться протиаварійне тренування

На Хмельницькій атомній відбудеться протиаварійне тренування
Фото ілюстративне

Атомники навчатимуться як діяти на випадок аварій, пов’язаних з воєнною ситуацією. 

У середу, 14 вересня, на Хмельницькій атомній електростанції відбудеться загальностанційне протиаварійне тренування. Нетішинські атомники відпрацьовуватимуть план дій на тему «Комунальна аварія, яка викликана надзвичайною ситуацією воєнного характеру». Про це повідомляють на сторінці Хмельницької АЕС

Протиаварійне тренування триватиме майже увесь день — з 9 до 16 години. Під час тренування персонал та керівники підприємства відпрацьовуватимуть дії, необхідні для ліквідації надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути під час позаштатної ситуації на ХАЕС. Однак, на відміну від подібних щорічних тренувань, цього разу атомники враховуватимуть ризики, пов’язані зі збройною агресією росії.

Одним із основних завдань протиаварійного тренування буде проведення мобілізації системи аварійного реагування станції. Крім того, відпрацьовуватимуть взаємодію з місцевими органами виконавчої влади та зовнішніми організаціями, які також є учасниками аварійного реагування.

Відео дня

Нагадаємо, російські ракети вже неодноразово пролітали неподалік Нетішинської атомної та били по Шепетівському районі. Так, 5 квітня, над водоймою-охолоджувачем Хмельницької АЕС були зафіксовані дві крилаті ракети, випущені російськими військовими.

А нещодавно, в ефірі пропагандистського ток-шоу, окупанти почали погрожувати вдарити крилатими “Калібрами” по Хмельницькій та Рівненській атомних.  Перед цим вони створили черговий фейк про обстріл АЕС українськими військовими. 

До слова, міжнародна комісія МАГАТЕ побувала й на Хмельницькій атомній перед візитом на Запоріжжя. Що перевіряли читайте в матеріалі МАГАТЕ провело інспекцію на Хмельницькій атомній. 

Також президент Зеленський сказав прискорити створення електромоста від Хмельницької АЕС до Жешува. Його планують завершити до грудня. Детальніше про це читайте за посиланням. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up