У Хмельницькому шукають будинок, де намалюють мурал за 120 тисяч гривень

У Хмельницькому шукають будинок, де намалюють мурал за 120 тисяч гривень
  • Козак-бандурист вже тиждень красується на стіні будинку 20 по Гагаріна.
  • Слідом мали взятись за створення ще одного муралу на Курчатова.
  • Грошей не вистачило, тому шукають економніше місце. 

П’ятиповерховий малюнок на Гагаріна обійшовся у 115 тисяч гривень. Над створенням працював хмельницький художник, викладач художньої школи Андрій Томчишен. З’явився мурал в рамках програми «Мальоване місто». Спочатку будинок утеплили, а тоді кілька тижнів наносили зображення.

Після козака-бандуриста на п’ятиповерхівці хотіли взятись за дев’ятиповерховий будинок на Курчатова. Та як розповів заступник міського голови Володимир Гончарук, грошей забракло. Мовляв, вартість запланованого муралу перевищує наявний бюджет.

До слова, на реалізацію мають 120 тисяч гривень. У суму входить утеплення стіни, фарби і гонорар художнику. За словами Володимира Гончарука, лише утеплення 400 «квадратів» стіни буде коштувати всю суму.
Тому починається полювання на ідеї. Хмельничан просять долучатись і запитують, де краще створити новий мурал. Є вимоги:

Відео дня
  • бокова стіна 3-х або 5-ти поверхового будинку;
  • знаходиться в "людному" місці;
  • має хорошу видимість з дороги;
  • мешканці будинку не будуть проти.

Як пояснює журналістам vsim.ua заступник начальника управління ЖКГ з питань житлового господарства Володимир Путін, чимраніше мешканці подадуть пропозиції, тим краще. 

- Тиждень - півтора треба витратити часу на пошук нового місця. Ми планували до кінця року створити 5 муралів, але було виділено всього 250 тисяч гривень. Малюнок на Гагаріна обійшовся у 115 тисяч гривень. На залишкову суму вийде лише один мурал, - каже Володимир Путін. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу Від читача 12:08 РЕПЕРФУЗІЙНОМУ ЦЕНТРУ КНП «ХОССЦ» у м.Хмельницький – 3 роки! 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА) 14:21 На Хмельниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами 13:36 На Хмельниччині водій переконував суд, що прикидався п'яним перед поліцейськими 12:52 У Кам'янці на смерть збили пішохода 12:13 На Хмельниччині запустили ще один комплекс зважування вантажівок 11:11 Смертельна ДТП на Хмельниччині: водій «ВАЗу» влетів у дерево
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up