«Маріуполь – це Україна!»: в Хмельницькому відбулася акція проти «референдуму» на окупованих територіях

«Маріуполь – це Україна!»: в Хмельницькому відбулася акція проти «референдуму» на окупованих територіях
Світлини зі сторінки «ЯМаріуполь»
  • Десятки переселенців прийшли до місцевого центру «ЯМаріуполь».

Акція протесту проти проведення так званого «референдуму» російськими загарбниками на тимчасово окупованих територіях України відбулася 24 вересня у Хмельницькому.

Десятки переселенці з форпосту Азову зібралися опівдні біля центру «ЯМаріуполь», аби підтримати Маріупольський Спротив й вкотре твердо сказати: «Маріуполь – це Україна! Так було, є та буде, попри будь-які фейкові референдуми».

Розпочали з виконання державного славня. Відтак, кожен міг виступити зі словом. У руках плакати, а на них – незмінне: «Маріуполь — це Україна!», «Ні «референдуму»!», «Україна — єдина!».

Відео дня

«Ми впевнені – над нашим містом вже незабаром майорітиме синьо-жовтий прапор», - наголосили.

«Ми разом повернемося і відбудуємо місто, - акцентував керівник центру «ЯМаріуполь» у Хмельницькому Євген Мазур. - Воно буде ще кращим, ніж раніше. І кожен з нас мріє про повернення. Нехай ми тепер в різних містах, але всі ми – мешканці Маріуполя.Чекаємо на повернення всіх окупованих міст. Віримо в ЗСУ! Слава Україні!»

Додамо, що такі акції сьогодні відбулися в Дніпрі, Вінниці, Києві, Кропивницькому, Івано-Франківську, Калуші, Одесі, Львові, Тернополі, Черкасах.

«Більшість маріупольців, а це майже 200 тисяч людей, вже виїхали на вільну територію України. Кожен з них зробив свій справжній вибір за Україну, - констатували в центрі «ЯМаріуполь». - Наразі в окупованому місті досі залишаються маріупольці, які стали заручниками російських окупантів. Вони чекають на деокупацію, проте не можуть вийти на акції протесту через смертельну небезпеку».

До слова, на Хмельниччині нині проживає близько 6,5 тисяч маріупольців.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up