Масові сутички та вибухи під судом у Хмельницькому. Що там відбувалося (ФОТО, ВІДЕО)

Масові сутички та вибухи під судом у Хмельницькому. Що там відбувалося (ФОТО, ВІДЕО)
  • Під стінами суду десятки правоохоронців та активісти.

  • Там лунали вибухи та розпилювали газ.

  • Так зустрічали і проводжали блогера Артура Сороченка, який у Хмельницькому побив АТОвця. 

  • Про "гарячі" подробиці з місця події, читайте на нашому сайті.

Під стінами суду зібралися десятки хмельницьких активістів: представники “Феніксу”, національного корпусу та інші націоналісти. Прийшли всі на підготовче слухання по справі Артура Сороченка. Блогера, який побив АТОвця у Хмельницькому. 

Підсудний прибув на Героїв Майдану у супроводі. Його оточували десяток хлопців спортивної статури. Сороченка відразу обступили хмельницькі активісти. Між ними зав’язалася сутичка, яка переросла у бійку. Агресивно налаштованих учасників намагалася роздійняти копи. Тоді з натовпу Сороченка облили чорнилом, далі у хід пішов сльозогінний газ. Його розпилив із балончика невідомий активіст просто в обличчя блогеру. Дісталося і правоохоронцям, які намагалися стримати натовп. 

Сороченка під охороною таки завели у приміщення. Однак біля судової зали на нього знову накинулися активісти. Обидві сторони конфлікту викрикували погрози в бік один одного та використовували нецензурну лайку.

Відео дня

Активісти викликали на розмову одного із “побратимів” Сороченка. В нього запитали, чому він приїхав до Хмельницького та чому захищає Сороченка.

У судовій залі стримати натовп та закликати до порядку намагалися секретар засідання та суддя. Після 20-и хвилинної словесної перепалки, сторони вгамувалися і суд розпочався. 

У його ході з’ясувалося, що відсутній потерпілий Володимир Баула. Він вже вкотре не приїхав до Хмельницького на розгляд справи. Секретар повідомила, що Баулу повідомили повісткою, але він її не отримав. Прокуратурі вдалося зв’язатися із дружиною потерпілого, але вона зазначила, що Володимир не хоче їхати на суд, а при будь-якій згадці про нього нецензурно лається. 

У свою чергу Артур Сороченко висловив припущення, що потерпілого змусили написати заяву проти нього.

Суддя запитав у Артура Сороченка, що в нього з обличчям. На що той відповів, що активісти облили його чорнилами та розпилили газ в обличчя. 

Також під час засідання намагалися встановити, коли саме було зроблено відео та чому потерпілий написав заяву лише після того, коли його розшукали правоохоронці. Прокурор не зміг відповісти на ці питання. Тому слухання вирішили перенести на 3 грудня. 

Коли Сороченка виводили із судової зали відбулося ще кілька сутичок. Активісти намагалися дістатися до блогера, але їм перешкоджали копи. 

Коли підсудний сів у машину, правоохоронці вишикувалися у живий коридор. Вони намагалися відгородити активістів від блогера та його прихильників. 

В цей час у натовпі пролунали два вибухи. Це були вибухові пакети, які зірвали хмельницькі активісти. Сороченка повезли у супроводі кількох машин поліції. 

Та на цьому сутички під міськрайонним не завершилися. Активісти спрямували увагу на поліцейських. Їх звинувачували у “потаканні сепаратизму”.

Коли копи затримали ймовірного розпилювача газу. В нього було червоне обличчя і котилися сльози. Його забрали до відділку поліції. Активісти намагалися цьому перешкодити й рушили за копами. 

Читайте також: Скандального блогера Сороченка облили фарбою перед судом (ВІДЕО)

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Сіма

    Гарне фото вийшло. На ньому видно як мавпа (схожість вражаюча) керує поліцією.
  • Конст Лесовой

    Активисты разве не с битами должны бегать?
  • Светлый Алекс

    И кто ж наказан за нарушение общественного порядка?????
  • Голос

    Неадекватний Буртик з комплексом неповноцiнностi це i е наглядний приклад сутi  фашистськоi  свободи
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:37 Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям photo_camera 12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up