Мешканці багатоповерхівки на Інститутській скаржаться на сусідів, які п’ють, б’ються та виховують 1-річну дитину

Мешканці багатоповерхівки на Інститутській скаржаться на сусідів, які п’ють, б’ються та виховують 1-річну дитину
  • Гульня з безхатьками, нецензурні лайки та постійний запах перегару. 
  • Так описують життя своїх сусідів мешканці будинку на Інститутській, 17/1. 
  • Йдеться про двох чоловіків, жінку й 1-річну дитину. 
  • Люди впевнені - всі четверо проживають там незаконно.
  • Мовляв, власниця квартири давно померла, а помешкання “гулякам” здає в оренду її неофіційний чоловік, який там не прописаний.
  • Журналістка vsim.ua дізналася подробиці з життя неспокійних сусідів.
Проблемні сусіди - віднедавна стосовно цього питання до редакції ВСІМ стали звертатися все частіше. Минулого місяця писали про жінку на Зарічанській, яка живе в трикімнатній квартирі серед гори сміття. З її квартири розлізлися таргани до сусідів. З-за дверей завжди роздається виття собак, яких вона розвела серед бруду. Детальніше про цю історію читайте в матеріалі: У квартирі на Зарічанській жінка живе серед сміття. Як сусідам розв'язати проблему.

Кілька днів тому до спільноти Новини Хмельницького на vsim.ua написала хмельничанка Анастасія. Жінка розповіла, що в багатоповерхівці на Інститутській, люди живуть, немов у пеклі. Все через те, що мають проблемних сусідів. Ті п’ють, б’ються, сваряться й разом з тим виховують 1-річну дитину. Люди стверджують: вони перебувають там незаконно. Мовляв, справжня власниця квартири померла 5 років тому. А тепер житло “гулякам” здає в оренду її колишній співмешканець. Жителі будинку кажуть, що цей чоловік там не прописаний. 

Журналістка vsim.ua побувала у багатоповерхівці, поспілкувалася із сусідами й почула позицію мешканця квартири, яку люди називають “притоном”. Його слова доповнювалися непристойним жестом в адресу журналістки - середнім пальцем. 

Під час мого візиту мешканці вкотре викликали поліцію. Що правоохоронці радять робити за наявності непристойних сусідів і чи є відповідальні за квартири, які не мають спадкоємців? Про все це читайте в матеріалі. 

Відео дня

Нет описания.

Жінка кричала: “Не душіть мене!”

Двір на Інститутській, 17/1 розташований неподалік секонд-хенду “Ретекс”. Біля п’ятиповерхівки, яка сьогодні в епіцентрі уваги, зібралися мешканці. Журналістку сюди привела Анастасія - та сама жінка, яка й звернулася до редакції. У будинку проживають її батьки. Тож їхня донька місця собі не знаходить через людей, які мешкають по сусідству. Розповідає - у квартирі на 4 поверсі живе двоє чоловіків, жінка і 1-річна дитина. Дорослі весь час п’ють, маля плаче, а його мама потерпає від кулаків. Жінка додає - у цій квартирі регулярно влаштовують “притон”. Мовляв, ті чоловіки скликають до помешкання усіх місцевих безхатьків. З тими влаштовують спільну гульню. 

Анастасія говорить, що компанія може починати пити в різний час доби. Та найулюбленішим періодом для перекидання чарки є ніч. Саме тоді, коли решта мешканців будинку лягають спати. Та якщо комусь сон, то іншим - вечірка в самому розпалі. При цьому часто такі закінчуються нічим іншим, як простяганням кулаків. Все це, каже жінка, доповнюється постійним плачем дитини. Тож мешканці будинку підозрюють - маля знаходиться в небезпеці. Про це вони вже повідомили в Службу у справах дітей міськради, яка має навідатися за даною адресою з перевіркою.

До слова, востаннє сусіди провели безсонну ніч із 1 на 2 серпня. Пані Людмила живе над квартирою, яку називають “притоном”. Розповідає - пізньої години вкотре чула плач дитини і крик жінки. Останню, каже, вночі душили. 

Нет описания.

Крім п’яних сцен і побоїв, сусіди розповідають і про іншу сторону цієї історії - незаконність перебування даних громадян у помешканні. 

Пані Галина - жінка похилого віку. Вона мешкає у п'ятиповерхівці давно. Тож майже всіх тутешніх знає і пам’ятає. Пенсіонерка каже - раніше в цій “скандальній” квартирі жила жінка, на ім'я Лілія. Проживала там зі своїм співмешканцем. За словами сусідки, вона була з дитинства інвалідом. Померла 5 років тому. А її співмешканець став здавати квартиру в оренду. Останніми мешканцями стали ті самі люди, які п’ють і скандалять. Жителі будинку неодноразово просили “гуляк” показати договір оренди, аби з’ясувати - чи законно вони там перебувають. Однак побачити документ їм не вдалося.

Що на все це сказав мешканець квартири, де п’ють

Як вже розповіла Анастасія, виклик поліції за їхньою адресою - майже звичне діло. Вчора, 2 серпня, мешканці вкотре викликали патрульних. Їхніми основними вимогами було з’ясувати, у якому стані після буйної ночі жінка і дитина. А також на яких підставах даний чоловік проживає у квартирі. Крім журналістки vsim.ua на місце викликали і місцевих активістів. Спершу всі піднялися без поліції до квартири чоловіка. Він відчинив двері й відразу роздався яскравий запах перегару. Тоді, про все, що накипіло, в нього стали запитувати сусіди.

Нет описания.

Чоловік представився Леонідом. Перш ніж відповісти на запитання, вимкнув на телефоні музику в стилі “шансон”. А тоді сказав: 

Тоді сусідка запитала, на якій підставі він проживає в даній квартирі й попросила показати договір оренди. На це Леонід сказав: “Я вас не знаю, чому я маю показувати договір?” 

Що сказали поліцейські

Коли на місце приїхали патрульні, мешканець пустив їх всередину квартири. Поки вони спілкувалися, всі сусіди, затамувавши подих, чекали. Працівники поліції були всередині близько 15 хвилин. Коли вийшли, розповіли наступне:

Нет описания.

Патрульні порадили всім сусідами дзвонити на “102” щоночі, щоб зафіксувати якомога більше правопорушень. Таким чином на нього складатимуть адмінпротоколи, за які загрожуватиме штраф. А щоб розібратися, чи правомірно він тут проживає - поліцейські порадили звернутися до слідчих. 

Що про цю квартиру кажуть в УМК “Південно-Західна”

Яка доля має чекати на квартиру, де померла єдина власниця, ми запитали в директора департаменту інфраструктури міста Василя Новачка. Розповіли йому про ситуацію, яка описана в цьому матеріалі. Він відповів:

Чиновник сказав - дуже часто сусіди думають, що квартира залишилася без власника. Тому й вважають, що в ній не мають права проживати. 

Будинок на Інститутській 17/1 обслуговує УМК “Південно-Західна”. Ми звернулися туди, щоб дізнатися - чому протягом 5 років після смерті власниці квартири, житло досі залишається “у повітрі”, як кажуть сусіди. 

Головний інженер управляючої компанії Олександр Посполіта повідомив: дану квартиру не вважають вільною і не подають на відумерлу спадщину, бо вона приватизована. Саме тому, за словами працівника УМК, звертатися до суду вони не будуть. 

Отож, приборкати неспокійних сусідів доведеться лише шляхом численних звернень до поліції. Як пояснили самі патрульні, аби це було дієвим і в результаті складалися адмінпротоколи - робити це краще серед ночі. Саме тоді, як в розпалі гучні вечірки чи чутно, як хтось когось товче.

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (22)
  • Olesya Chebanash

    Дитини шкода…
  • Людмила Швец

    Оказывается, на пьяни у нас управы нет, к сожалению... Мы живем недалеко от этого дома и эту гоп-коапанию видим очень часто на улице...
  • Дмитрий Анатольевич

    Город Хмельницкий давно порядочностью не блещет!!!

    Natali Petyak reply Дмитрий Анатольевич

    Ковалык Дмитрий скажіть мені,яке місто "блещет"?

    Максим Шубравий reply Дмитрий Анатольевич

    Ковалык Дмитрий порядочность шо ти про це знаєш????
  • Ірна Войтова

    Справді? Наша поліція безсила😱

keyboard_arrow_up