Міській раді рекомендували відшкодувати гроші на лікування школярів НВО №1 – Міносвіти

Міській раді рекомендували відшкодувати гроші на лікування школярів НВО №1 – Міносвіти
  • Міністерство освіти і науки рекомендувало Хмельницькій міськраді відшкодувати сім’ям гроші, витрачені на лікування дітей з НВО №1. 

Сім’ям учнів, які були госпіталізовані після виявлення стафілококу в НВО №1, можуть відшкодувати витрати на лікування. Принаймні таку рекомендацію озвучили у Міністерстві освіти і науки України після перевірки.

Нагадаємо, 14 вересня тимчасова міжвідомча комісія з міністром освіти Сергієм Шкарлетом провела детальне вивчення ситуація у НВО №1 і напрацювала деякі рекомендації. Зокрема, мова йде про відсторонення інфікованих працівників харчоблоку на період слідства. А Хмельницькій міській раді рекомендовано за рахунок відповідної міської програми відшкодувати кошти потерпілим сім’ям, витрачені на лікування дітей. Про це повідомляють у МОН. 

Окрім цього, управлінню Держпродспоживслужби в Хмельницькій області рекомендували провести позапланові перевірки харчоблоків закладів дошкільної освіти та закладів загальної середньої освіти  Хмельницького. До 22 вересня служба також має провести заключну дезінфекцію харчоблоку НВО №1 «Школа-дитячий садок».

Відео дня

Нагадаємо, освітній процес закладу призупинили до 22 вересня і перевели на дистанційне навчання. Директорові НВО підготували припис про усунення порушень та можуть притягнути до відповідальності. За результатами лабораторних досліджень встановили джерело збудника інфекції – у чотирьох працівників харчоблоку в результаті аналізів виявлено золотистий стафілокок. 

Наразі з Хмельницької інфекційної лікарні виписали всіх 14 дітей, які захворіли в НВО №1. 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up