“Місцевий піп не прийшов!” На Хмельниччині ще 2 парафії перейшли до ПЦУ

“Місцевий піп не прийшов!” На Хмельниччині ще 2 парафії перейшли до ПЦУ
  • Все більше релігійних громад виходить з московського патріархату. 
  • Таке рішення прийняли і парафіяни Кам’янець-Подільського та Хмельницького районів.

Мешканці двох сіл в Хмельницькому та Кам’янець-Подільського районах вирішили вийти зі складу московського патріархату та перейти в підпорядкування Православної Церкви України

"Московський духовно-окупаційний лід нарешті зрушився і в Кам‘янець-Подільському районі", – написав протоієрей Олександр Цісар.

В селі Калиня на Кам’янеччині парафія Покрови Пресвятої Богородиці перейшла з Московського патріархату в Православну Церкву України. Це сталося вчора, 7 травня. Відповідний указ підписав єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло.

Відео дня

“З благословення єпископа Хмельницького і Кам‘янець-Подільського Павла обов‘язки настоятеля прийняв протоієрей Ігор Боровський, якого представив громаді храму благочинний району, протоієрей Олександр Цісар, а головою релігійної громади був одноголосно обраний Гай Ігор Віталійович”, - зазначають на фейсбук-сторінці КОД Кам’янця-Подільського. 

В селі Пирогівці Хмельницької територіальної громади того ж дня відбулися збори релігійної громади Свято-Параскевинської церкви. На них прийшло більше 200 мешканців громади. Вони одноголосно підтримали перехід релігійної громади з упц мп в Православну Церкву України. 

“На збори були запрошенні священники ПЦУ! Місцевий піп не прийшов!”, - зазначив на своїй сторінці у Фейсбук  голова Хмельницької районної ради Олександр Чорнієвич.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Читач81

    У  Епіфания  є  томос  ау онуфрия    вместе  с  кирилом  туалетная  бумага
  • Євген Бульчак

    Давно пора просипатися і приймати рішення.
  • Емілія Українка

    Наш піп ще сидить,на двох кріслах,вичікує.Справа часу,виженуть в шию всім виводком.І теж ніколи не приходив на різні заходи,пом'янути загиблих чи вшанувати пам'ять героїв,а ще якщо там були отці зПЦУ або греко-католики то ховався як чорта від ладану
  • Надежда Простакова

    Чого підстрікати такими діями : ВИ НЕ ЕКСПЕРТИ!!! Президент ясно сказав ,щоб до закінчення війни тему церкви і мови НЕ ПІДНІМАТИ... Виконуйте ,а не розпалюйте ще одну війну в середині держави. Прошу емоції тримайте при СОБІ.

keyboard_arrow_up