Хмельниччина розширює співпрацю із Люблінським воєводством: деталі

Хмельниччина розширює співпрацю із Люблінським воєводством: деталі
Тут і далі фото Хмельницької обласної ради

#пресслужба

  • Віолета Лабазюк відправилась до Польщі, аби налагодити зв’язки з Люблінським воєводством. 

  • Що дає Хмельниччині підписання Листа про наміри?

 

Хмельниччина продовжує налагоджувати стосунки із європейськими містами. Так, голова обласної ради Віолета Лабазюк зустрілася в Польщі з маршалком Люблінського воєводства Ярославом Ставярським та віце-маршалком Збігнєвом Войцеховським. Вони підписали Лист про наміри для налагодження та розвитку співпраці між Хмельницькою областю та Люблінським воєводством. Про це повідомили в обласній раді. 

Відповідно до підписаного документу планують реалізувати спільні проєкти, обмінятися досвідом, налагодити співробітництво в низці сфер.

Також передбачається обмін інформацією та досвідом між установами, економічними, соціальними субʼєктами Хмельниччини та Люблінського воєводства.

— Для Хмельниччини особливо важливо розвивати міжнародне співробітництво з європейськими партнерами у звʼязку з набуттям статусу кандидата на членство в ЄС. Нашим спільним прагненням, безумовно, є реалізація дієвих проєктів у рамках доступних фондів Європейського Союзу. Тому маємо на меті налагодити міжрегіональне співробітництво економічного, інвестиційного, наукового та культурного потенціалів Хмельницької області та Люблінського воєводства, — зазначила Віолета Лабазюк. 

Також на зустрічі Віолета Лабазюк порушила питання щодо блокування польськими перевізниками пунктів пропуску з Україною та міграційної політики.

В облраді додають, що підписання Листа про наміри є продовженням міжрегіонального співробітництва, започаткованого у травні цього року. Тоді на третьому Конгресі самоврядування Ініціативи трьох морів у Любліні голова обласної ради підписала Угоду про економічну мережу регіонів Тримор’я. Угода спрямована на розбудову інфраструктури регіонів, розвиток транспорту, енергетики та цифрової сфери, підтримку підприємництва та культурного обміну.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up