Директор під судом та мати-колаборантка. Подробиці тендеру з купівлі солі на 14,9 мільйона

Директор під судом та мати-колаборантка. Подробиці тендеру з купівлі солі на 14,9 мільйона
Ілюстративне фото
  • Сіль для посипання доріг вчергове виграла фірма з Києва.

  • Її власника у жовтні судили за хуліганство та призначили три роки в’язниці.

  • А його матір звинувачують у колабораціонізмі.

Комунальне підприємство по будівництву, ремонту та експлуатації доріг уклало договір на купівлю солі з антизлежувачем для посипання доріг. Її вартість склала майже 14,9 мільйона гривень, а кількість — трохи більш як 2312 тонни. Таким чином тонна солі обійшлася у 6420 гривень. Постачальником стало ТОВ «Торговий дім „Кип і Ко“». Воно здобуло перемогу, «обійшовши» трьох конкурентів.

Один із них, ТОВ «Євразійська торговельна група», запропонувало продати сіль за меншу ціну. Однак цю пропозицію відхилили, бо раніше фірма не виконувала контракт повністю. Договір з компанією-переможцем уклали 29 листопада. Згідно з умовами закупівлі, вона має поставити сіль до 20 грудня.

ТОВ «Торговий дім „Кип і Ко“» зареєстроване у Києві в січні 2016 року. Основним видом діяльності компанії є оптова торгівля хімічними продуктами, статутний капітал складає 50 тисяч гривень. Компанія й раніше вигравала тендери на постачання солі для хмельницьких доріг. Раніше ми аналізували ці придбання. З-поміж 15 угод 12 уклали саме з цією фірмою. На той момент востаннє це було у жовтні минулого року. Тонна солі за контрактом обійшлася у 8666 гривень.

Відео дня

Керівником, власником та засновником постачальника солі є Петро П’ятков. Його адресою в аналітичній системі «YouControl» вказане місто Алчевськ, що на окупованій частині Луганської області. Як пише видання «Наші гроші. Львів», мати Петра П’яткова Наталія П’яткова протягом 2014-2023 років очолювала окупаційну адміністрацію Алчевська. Від 2014 року вона перебуває у розшуку МВС, також вона є у санкційному списку Національного агентства з питань запобігання корупції.

Крім того, самого Петра П’яткова судили за хуліганство. Вирок він отримав 25 жовтня цього року. Згідно з документом, опублікованим у реєстрі судових рішень, події за його участі відбувалися 28 серпня минулого року в одному з київських ресторанів.

Тоді Петро П’ятков, перебуваючи в нетверезому стані, посварився з іншим відвідувачем та вдарив його скляною пляшкою по голові. Постраждалий вийшов з ресторану, а Петро П’ятков пішов за ним. На парковці біля ресторану він кілька разів вистрілив у постраждалого з травматичного пістолета.

Відтак Петро П’ятков підійшов до авто іншого відвідувача ресторану та кілька разів вдарив по лобовому склу та даху рукояткою пістолета. Пошкодження машини оцінили у понад 37 тисяч гривень. Після цього Петро П’ятков сів в авто свого знайомого й обоє поїхали з місця події. Дорогою їх зупинили працівники поліції.

З реєстру судових рішень відомо, що за два дні після цих подій Петра П’яткова відправили під домашній арешт. Його термін продовжували принаймні до 28 грудня минулого року.

Суд призначив Петру П’яткову три роки ув’язнення. Також з нього стягнули понад 10 тисяч гривень за експертизи. З порталу «Судова влада України» відомо, що справу Петра П’яткова направили до апеляційного суду.

Журналіст vsim.ua намагався дізнатися у комунальному підприємстві по будівництву, ремонту та експлуатації доріг, чи будуть вживати заходів у зв’язку з фактами, викладеними вище. Однак поспілкуватися з виконувачем обов’язки директора установи Віталієм Засоренком не вдалося.

Натомість зазначимо, що законом України «Про публічні закупівлі» передбачені умови, за яких замовник (у нашому випадку КП БРЕД) може відхилити пропозицію учасника (у нашому випадку фірму-постачальника солі). Якщо взяти до уваги саме кримінальні правопорушення (злочини) та обвинувачення в них, то серед таких умов є:

Як бачимо, через зазначених умов немає тих, які пов’язані з хуліганством або кримінальним переслідуванням родичів.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач29

    Семчишина команда рулить !  "Свободівці" пургу не гонять і це було відомо ще за часів януковича.
  • Валерий Златогурский

    Треш.
  • Читач49

    Полний пісец. Ну шо за дебелізм у владі Самчишина.....
  • ЧитачЧитачів

    Що не новина - то якийсь треш. Чи в посадовців вже взагалі крім наживи немає нічого святого?

keyboard_arrow_up