Мотоцикліст в кайданках, турок - під таємницею. Продовжується розгляд справи 11-річної Софії

Мотоцикліст в кайданках, турок - під таємницею. Продовжується розгляд справи 11-річної Софії
  • Аварія на перехресті Старокостянтинівського шосе та Водопровідної забрала життя 11-річної Софії Чорнобай.
  • З того часу минуло понад два роки.
  • Винним визнали мотоцикліста, адвокат якого подав апеляцію.
  • Розповідаємо, як триває розгляд справи.

Аварія, що сталася понад два роки тому в Хмельницькому, поставила на вуха все місто. Тоді на майдані Незалежності збиралися мітингувальники й чимало людей не стримували сліз та слів співчуття сім’ї Чорнобай. 

У жовтні 2019 року на перехресті Старокостянтинівське шосе та Водопровідна сталася ДТП, яка забрала життя їхньої 11-річної донечки Софії. Учасниками аварії був “Mercedez” та мотоцикл. Останнього відкинуло просто на дитину, яка мирно стояла на тротуарі. За життя дівчинки медики боролися 6 годин. Але її серце не витримало численних травм. Як згодом розповіла мама Софії, у її донечки не було ока, був зламаний череп. Вона померла від кровотечі. 

Водієм автомобіля був громадянин Туреччини Токур Абдулазиз. Його відпустили і він втік за кордон. Слідчого, який це скоїв - відсторонили. Іноземця оголосили в розшук. 

Відео дня

На лаві підсудних опинився інший учасник ДТП - мотоцикліст Сергій Владико. Під час усього розгляду справи та перед вироком він ніяк не коментував те, що сталося. А мама загиблої дитини, Наталія Чорнобай зі сльозами на очах говорила про байдужість мотоцикліста до неї, як до матері. 

У березні цього року мотоцикліста визнали винним в аварії.  На Сергія Владико одягнули кайданки й вивели із зали суду. Тепер він перебуває під вартою. Його засудили до 6 років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. Після проголошення вироку мама 11-річної Софії знепритомніла просто в коридорі суду.

Захисник мотоцикліста подав апеляцію. Він казав, що з його підзахисного роблять “цапа відбувайла”. Наразі розгляд цієї ДТП продовжується. Один із таких відбувся сьогодні, 8 грудня. 

Все вивчають заново

Засідання було призначене на 14:30. Під судовою залою в апеляційному суді вже чекала дружина мотоцикліста і його захисник. Невдовзі під конвоєм провели Сергія Владико. 

У цій інстанції справу розглядають три судді - Володимир Барчук, Інна Вітюк та Наталія Федорова. Наразі всі докази починають вивчати заново. А на сьогоднішнє слухання викликали свідка аварії, який не з’явився. Саме тому судді перейшли до безпосереднього вивчення матеріалів. Зокрема, мали переглянути відео ДТП, яке зафіксувала камера зовнішнього спостереження. Тим часом Сергій Владико весь час стояв. Суддя запропонувала йому сісти на лаву підсудних. 

“Він хоче бачити (відео, - прим. автора), - сказала Наталія Чорнобай. 

Поміж тим, до самого відео так і не дійшли. Розпочали вивчення інших експертиз. 

Натомість адвокат мотоцикліста Вадим Макаров пояснював - у його підзахисного не було необхідного часу задля повної зупинки транспортного засобу. Оскільки він став заручником ситуації, через дії іншого учасника аварії. 

Кожна сторона доводячи свої аргументи, посилалася на виконавця слідчого експерименту - статиста. Судді вирішили запросили й допитати цю особу. При цьому прокурор Марія Мельничук додала, що статист є знайомим мотоцикліста Сергія Владико. Що він сам підтвердив у судовій залі.

Взявши це до уваги, статиста все ж вирішили запросити до суду. Тож на наступному засіданні він відповідатиме на запитання учасників засідання. 

Запитали в прокурора про Токура Абдулазиза

Після закінчення слухання, журналістка vsim.ua запитала в прокурора Марії Мельничук стосовно іншого учасника смертельної ДТП Токура Абдулазиза. Вона пояснила: допоки жодних коментарів надати не може. Мовляв, це таємниця досудового слідства. Також прокурор сказала: вже скоро її зможуть розкрити й повідомити деталі. 

У базі розшуку МВС України наразі відсутня інформація щодо Токура Абдулазиза. А також додамо, що під час розгляду справи в суді першої інстанції повідомлялося - місце знаходження водія “Mercedez” правоохоронці вже встановили. 

Ми слідкуватимемо за перебігом цієї справи і розповідатимемо вам подробиці. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Ірена Пір'ячко

    Щирі співчуття батькам.дитину не повернути.але вбивця мусить бути покараний
  • Vitaliy Petrovich

    Яким чином суд встановив перевищення швидкості мотоцикла?
  • Тетяна Петровп

    мало того що мотоцикліста збили то він ше винен, всі хто причетний до його звинувачення будуть ммти гріх.
  • Olga Khmelevskaya

    Тягніть турка до суду, а не кота за бантик! А то винних у смерті дитини двоє, але один за гратами, а інший вдома на курорті. До речі, магазин того турка так і працює, аби вбивця мав за що жити собі , заробляючи на наших громадянах. Це нормально взагалі? Вчинити вбивство дитини у країні і цинічно жити за рахунок тої країни , 100% не сплачуючи податки.

    Читач03 reply Olga Khmelevskaya

    Я согласен с вами, где я подчеркнул, он говорит, что владеет журналом «Стамбул» в Украине, и его адрес - дачный поселок.

keyboard_arrow_up