“Мріяв побудувати дім і про сина”. Загинув 21-річний воїн Ярослав Мудровський

“Мріяв побудувати дім і про сина”. Загинув 21-річний воїн Ярослав Мудровський
  • Хлопець став на військову службу, як тільки йому виповнилось 18. 
  • Він загинув під час бойового завдання на Донеччині. 
  • Йому було лише 21. Розповідаємо історію захисника. 

 

“З дитинства всі знали, що Ярослав буде військовим”, - так про хлопця розповідають близькі друзі. Він пішов служити, як тільки йому виповнилось 18. Попереду мало бути все життя. Розповідаємо історію 21-річного воїна, молодшого сержанта Ярослава Мудровського. 

“З дитинства грав у війну”

Захисник народився у невеличкому селі Черніївка, що у Полонській громаді Шепетівського району. Спогадами про юнака поділилась його близька подруга Анна Багінська. Дівчина розповіла, знайомі з Ярославом з дитинства, вільний від школи час вони проводили разом. 

  • В дитинстві Ярослав був «чемним бешкетником», всі його дуже любили, він був дуже слухняний, але водночас був бешкетним винахідником, як всі хлопці в малому віці. З моїм старшим братом вони були найкращими друзями. З дитинства вигадували якісь свої ігри в війну, любили ходити в ліс, будували якісь окопи, майстрували з дерева різну зброю - автомати, пістолети, гранати. Тому з дитинства  всі знали, що Ярослав буде військовим!, - розповідає Аня. 

Відео дня

Ярослав Мудровський мав багато друзів, ніколи ні з ким не конфліктував. Дівчина пригадує найяскравіші дитячі спогади, пов’язані з другом. 

  • В 2-му класі ми після школи пішли перевіряти кригу на міцність і провалилися - були мокрі до поясу. І Ярослав як старший над нами вирішив розпалити вогонь і висушити наше взуття та штани, щоб батьки не насварилися. Поки ми сиділи грілися, згоріли наші штани і взуття . Тоді Ярослав посадив мене і свого молодшого брата на санчата і дуже швидко віз додому, щоб ми не замерзли і не захворіли. Хоча сам мав підгоріле взуття. Він завжди був добрий і відповідальний, - каже подруга.

 

“Він мріяв жити”

Ярослав  пішов служити, як тільки йому виповнилося 18 років. Його призвали на військову службу за контрактом у липні 2019. За словами друзів, найбільшою мрією захисника була перемога і він її реалізовував. Анна додає, після війни він планував залишитись в армії. Мовляв, його місія - обороняти і захищати. А ще мріяв про сім’ю, сина і власний будинок. 

  • Він мріяв жити в мирній країні, створити сім’ю, збудувати будинок , народити сина. Він мріяв жити!, - кажуть друзі.

Про загибель Ярослава Мудровського повідомили у його громаді. Трапилось це 17 січня поблизу села Терни Краматорського району на Донеччині. Як йдеться у повідомленні, військовий загинув під час виконання бойового завдання. Він був головним сержантом, командиром гармати артилерійського взводу артилерійської батареї. До останніх хвилин залишився вірним присязі, проявивши стійкість і мужність. Цього літа захиснику з Хмельниччини мало б виповнитись 22…

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (203)
  • Jaslava Fed

    😥😥😥😥😥
  • Оксана Василівна Леонець

    Вічна пам'ять 🙏🙏🙏 Царство небесне 🙏🙏🙏 а міг би жити, а міг би радіти життю 😭😭😭Це невимовна біль для рідних і близьких! Тримайтеся 😥😥😥
  • Tatiana Lazareva

    Вічна память!!!
  • Ольга Прокопенко

    Вічна шана Герою

keyboard_arrow_up