“Людина великої мудрості”. На війні загинув лейтенант управління розвідки Сергій Васильчук

“Людина великої мудрості”. На війні загинув лейтенант управління розвідки Сергій Васильчук
Фото зі сторінки Михайла Сімашкевича
  • Військовий мобілізувався добровільно ще у 2014 році. 

  • Під час служби здобув чимало нагород. 

  • У листопаді отримав важке поранення та кілька місяців боровся за життя. 

  • 12 січня його не стало. 

Сергій Васильчук був родом з невеличкого села Завалля, що на Кам’янеччині. Він народився у травні 1968 року. Закінчив місцеву школу, а тоді пішов до армії.

Після служби навчався у геолого-розвідувальному технікумі, в Києві. Сергій проходив військову службу у розвідці, був молодшим лейтенантом. Потім жив і працював в столиці. 

Коли почалась війна, у 2014 році, кам’янчанин добровільно мобілізувався до своєї рідної частини — спецназу ГУР МО України. Від побратимів він отримав позивний “Степ”. 

Відео дня

Під час військової служби Сергій Васильчук отримав чимало військових нагород:

Він пройшов найгарячіші точки АТО, а коли активна фаза війни згасла, то демобілізувався. Та після 24 лютого одразу знову став до лав ГУР МОУ захищати рідну землю.

Та в листопаді минулого року на Донеччині знову отримав важке поранення. Впродовж двох місяців він боровся за своє життя, однак, цього разу поранення було надважким. 12 січня Герой помер. 

Сергій Васильчук був кадровим офіцером, лейтенантом-розвідником. Був одружений, мав двох доньок і онука. Його згадують, як людину надзвичайної звитяги. 

— Знову біль, сум і розпач. Сергія Васильчука згадують як людину великої мудрості, яку всі поважали. Навіть у найгарячіших і найскладніших ситуаціях, він не втрачав спокою та впевненості, — написав голова райради Кам’янеччини Михайло Сімашкевич

— Наш захисник чимало зробив для захисту рідного краю, чимало хотів зробити, та не судилося… Два місяці поспіль Сергій боровся за життя, та поранення було надважким…Громада в жалобі… Героя буде поховано в селі Завалля, про дату поховання буде повідомлено пізніше, — пишуть в Жванецькій сільській раді

— Чергова втрата на Кам'янеччині. Непоправна і важка… Напевно, понад усе цінував в житті волю і свободу. Для нього війна розпочалася з 2014 року, коли він добровільно мобілізувався до своєї рідної частини — спецназу ГУР МО України. За 8 років воєнних дій був активним учасником у всіх гарячих точках України. Цим він зробив свій вибір. На жаль, його більше з нами немає…— додав нардеп Володимир Мельниченко.

Про час та дату прощання з Воїном обіцяють повідомити пізніше. 

Редакція vsim.ua щиро співчуває рідним за близьким загиблого Героя.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (69)
  • Віталій Максимов

    Вічна пам"ять Герою. Царство небесне.
  • Ludmila Novaya

    В1чна память Герою..Царство небесне.
  • Наталія Денісенко

    Вічна та світла пам'ять Герою,царство небесне. Щирі співчуття рідним та близьким
  • Світлана Сущенко

    Вічна пам'ять Герою України

keyboard_arrow_up