На багатоповерхівці в Озерній вивісили символіку Z: що відомо

На багатоповерхівці в Озерній вивісили символіку Z: що відомо
Фото з соцмереж: інстаграм-сторінки "Хмельницький оперативно" та телеграм-каналу "Хмельницький Secret"
  • З1явилася вона на балконі 7 поверху.

Недільного дня хмельничани помітили в одному з мікрорайонів російську символіку. В багатоповерхівці на одному із балконів звисала синього кольору тканина, на якій чітко простежувалась літера “Z”. Нагадаємо, літери “Z” та “V” російські окупанти використовують як символи своєї спецоперації, як вони називають війну в Україні. 

В коментарях зазначають, що це трапилось на Озерній. Величезну літеру “Z” було чітко видно здаля. Місцеві мешканці зняли відео на якому автор обурюється та запитує “Нормально це взагалі?” А в телеграм-каналах підписують відео “На Озерній хтось бахнув “бакальчик безстрашності”. 

Відео дня

Хмельничани відреагували на подію і на місце пригоди одразу викликали поліцію охорони. Правоохоронці зазначають, прибули на виклик за адресою Лісогринівецька 10/1. Коли під’їхали до будинку, то тканина із рашистським символом все ще висіла. Однак, з’ясувати нічого не вдалось. 

— Приїхали ще було (тканина на балконі — авт.), видно по фото з мережі. Але поки вияснили, яка квартира і піднялись, то вже нічого не виявили. І нічого вияснити не вдалось, — розповідає Тарас Чумак, інженер відділу технічної охорони та логістики управління поліції охорони Хмельницької області. 

Хто мешкає в квартирі, з якої вивішували символіку правоохоронцям також невідомо. 

Журналісти vsim.ua звернулись до патрульної та Нацполіції. Однак, ні тим, ні іншим виклик не надходив. Тож хто і навіщо вивісив заборонений символ досі невідомо. 

Відео швидко розійшлося соцмережею:

— Озерна. Поліція, на жаль, нічого не вияснила, — коментують в інстаграм-спільноті. 

В коментарях люди реагують по-різному:

  • То ж рушник із Зорро....може просто факап?)
  • Та буква собі та й буква, це не відноситься до якихось заборонених символів
  • Коли власники квартири підняли тобі орендну плату до 8к, і ти хочеш їм відомстити перед тим як віддаш ключі і з'їдеш в гуртожиток
  • Хм, або це цікавий спосіб суїциду.... Захотів здохнути, повішав, і пів міста тебе просто за секунду зрівняло з землею
  • Та то треба було з гімно гармати по балкону шмальнути був би порядок
  • Це звичайні люди, я їх знаю, то простирадло було дитяче, де намальований Зорро

Згодом інформацію про “Зорро” підтвердили й телеграм-каналі. Також  з'явилася інформація, що, насправді це дитяче покривало із символом відомого героя телеекранів.

Це створило хвилю суперечок. Одні коментатори просять не прискіпуватися до дрібниць, інші стверджують, що з подібними символами варто бути обережними, а краще їх не використовувати:


Нагадаємо, в Україні за використання забороненої символіки країни-агресора запровадили кримінальну відповідальність. Латинські літери "Z", "V" використовуються як символи воєнного вторгнення в Україну. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (44)
  • Es fero

    ніякий це нахер не зорро. читса провокація а то ще і знак комусь. понаїхало всяких і добрих і поганих. ви думаєте до нас не їхали ті хто хотів рускій мір. вивісили ніби не бачать ту букву. прямо провокація або тупаки

    читач34 reply Es fero

    Дуже навіть може бути! Щось занадто рівнесенько той рушничок вивісили, прямо літерою назовні))
  • Es fero

    тобто вивішали символіку тих хто вбиває українців на своїй землі і прийшлов з війною.  і ніхто нічого не знає нікому нічого не треба
  • Катя Бондар

    Виселити
  • Alla Kerina

    Вимагайте публічного вибачення і спростування. Може надалі будуть трошки думати

keyboard_arrow_up