На дев'ятиповерхівці у центрі Хмельницького з'явиться новий мурал

На дев'ятиповерхівці у центрі Хмельницького з'явиться новий мурал
  • Будинки у Хмельницькому продовжують прикрашати настінними малюнками. 
  • Вже до Дня міста на дев'ятиповерхівці на Подільській намалюють новий стріт-арт.
  • Працює над ним пара художників з Іван-Франківська. 
  • Що вони намалюють та скільки коштів піде на мурал, дізнавалися журналісти vsim.ua. 

Прямо у центрі Хмельницького до Дня міста має з'явитися новий стріт-арт. Намалюють його на дев'ятиповерхівці на Подільській, 9/1. Знаходиться цей будинок відразу біля першої аптеки. Про створення малюнку саме на цій багатоповерхівці журналістам vsim.ua вже розповідав директор фестивалю "Республіка" Андрій Зоін. 

Намалюють мурал у рамках проекту "Мальоване місто". На новий настінний малюнок з міського бюджету виділили 300 тисяч гривень. Сьогодні, 20 вересня, на стіні будинку вже з'являються перші обриси. Видно, що художники малюють обличчя. Займаються стріт-артом пара художників з Івано-Франківська Юрій та Марта Пітчуки. 

Відео дня

- Ці художники по всій Україні малюють жінок у національному вбранні тієї чи іншої місцевості. У нас на дев'ятиповерхівці має бути подолянка. Закінчити обіцяють до Дня міста. Головне, аби художники встигли, - розповідає vsim.ua заступник начальника управління ЖКГ Хмельницької міськради Володимир Путін. 

Нагадаємо, що під час "Республіки" у Хмельницькому Андрій Зоін казав, що після фестивалю художники візьмуться також за будівлю управління торгівлі на Грушевського, а також планують розмалювати стіну неподалік школи № 25. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Andriy Zoin

    ну і головне, щоб було зрозуміло що малюють і яка концепція, то от пояснення автора: "Це композиція подолянки з веретеном. В українській і світовій символіці це дуже цікавий предмет, магічний символ світобудови: воно, немов би дві нитки, закручує на одну небесну спіраль цей (наш) і потойбічний (чужий) світи. Вся його символіка – в його обертовості: гігантське світове веретено – стрижень, на якому обертаються Небо і Земля.
    В зв’язку з тим, що веретено – знаряддя праці традиційно жіноче, то його ще в давнину пов’язували з образом Богині-Матері, котра пряде на своєму веретені нитку, з якої твориться тканина Всесвіту і в’ється тонка нитка людського життя.
    На муралі буде жінка, яка поділена по вертикалі на дві половини, світлу і темнішу, це зображає денне і вечірнє освітлення. За її головою два півкола, які теж поділені по кольорах на тепле і холодне, наче сонце і місяць. З веретена починається нитка, яка плавно переходить в фонове нічне небо, наче ця дівчина за допомогою інструменту перетворює день в ніч і навпаки.
    Подолянка вбрана в кожух, який колись був типовим для даного регіону.

    Марина Литомирская reply Andriy Zoin

    Классссс! Обожнюю цю тематику! Цікаво вже побачити результат 😍
  • Zahar Chumak

    Вийшно неймовiрно круто, я б дозволив iм розмалювати все що тiльки можна, i фарбу готовий закупляти

    Andriy Zoin reply Zahar Chumak

    Zahar Chumak це проект міської ради і жкг, я тільки запропонував їм цих художників

    Zahar Chumak reply Zahar Chumak

    Андрій Зоін  хто вас спонсоруе? Яка цiна 1 роботи?

    Zahar Chumak reply Zahar Chumak

    Athena Cherkezova я б залюбки докупив вам Фарби. Хто вас спонсоруе?

    Andriy Zoin reply Zahar Chumak

    ну да, ми тому і привезли їх, щоб було різномаїття, а не все місто замальоване однією людиною)

    Athena Cherkezova reply Zahar Chumak

    Andriy Zoin може вам є про що поговорити))
  • Ievgen Pervushyn

    "почали малювали"? :)
  • Kykylyk Mik

    Головне щоб якесь мурло утеплятися не почало

    Yuri Efanoff reply Kykylyk Mik

    Там вже утеплено
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:10 Вербна неділя 2024: традиції та заборони 17:20 На Хмельниччині попрощались з п’ятьма захисниками. Історії Героїв 16:30 На Хмельниччині військові та чиновники обговорили питання мобілізації 15:44 На Хмельниччині чоловік підпалив будинок разом із братом. Його засудили Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 14:50 Капелан з Хмельниччини отримав нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ 14:01 На Хмельниччині засудили водія, який пропонував патрульним хабар 13:11 За 2024 рік на Хмельниччині у ДТП з мотоциклами загинули та травмувалися 17 осіб 12:24 На Шепетівщині насмерть переїхали чоловіка, який лежав на дорозі, – поліція 11:38 На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам 10:46 У Хмельницькому водій влетів в автівку і втік з місця аварії 09:58 На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який кривдив дружину в присутності дітей 09:11 Їхав п’яний і без номерних знаків: на проспекті Миру затримали водія
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up