Після фестивалю "Respublica" у Хмельницькому з'являться нові мурали. Де вони будуть?

Після фестивалю "Respublica" у Хмельницькому з'являться нові мурали. Де вони будуть?
  • Літній кінотеатр у парку Чекмана буде казковим, а будівлю на Грушевського "зістарять".
  • Організатори фестивалю "Respublica" планують розмалювати щонайменше 5 різних об'єктів у Хмельницькому.
  • Журналісти vsim.ua запитали у директора фестивалю, які нові мурали з'являться у місті. 

Фестиваль "Respublica" 7 років поспіль проводився у Кам'янці. Кожного разу після триденного дійства місто поповнювалось новими стріт-артами. Не полишатимуть таку традицію і після того, як фестиваль переїхав до Хмельницького. У нашому місті має з'явитись відразу декілька нових муралів. Про них ми запитали у директора фестивалю "Respublica" Андрія Зоіна. 

Що малюєте зараз?

- Ми малюємо зараз стіну у Молодіжному парку. Там ми відреставрували зображення козаків, яке посипалось з часом. Крім того, зробили яскравою решту стіни. Вона виконана у так званому стилі кубізму, здалеку видно лише фігури, а ближче можна розгледіти зображення спортсменів, артистів. Працюємо над літнім кінотеатром у парку Чекмана. Особисто я малював фасад, мене попросили зобразити казки, дерева, більш екологічна спрямованість. А всередині будівлі, де місце для скейбордистів, будуть малювати художники з Києва та Одеси. 

Відео дня

Які ще мурали мають з'явитися протягом і після фестивалю?

- В планах розмалювати одну зі стін багатоповерхівки в центрі міста біля першої аптеки. Там зараз триває утеплення. Як тільки закінчать, днів за 7 ми почнемо там малювати. Десь у вересні почнемо також малювати будівлю управлінні торгівлі на Грушевського. Ми хочемо її зістарити, щоб вона була схожа на будівлю 17-18 століття. Прямо з мого вікна я постійно бачу стіну, повз яку діти ходять до школи № 25. Вона вся розписана негарними словами та посиланнями, де замовити наркотики. Біля неї щодня проходять діти і ми хочемо негайно це виправити. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up