На Дунаєвеччині демонтували пам’ятник Максиму Горькому

На Дунаєвеччині демонтували пам’ятник Максиму Горькому
Фото зі сторінки «Декомунізація. Україна»
  • Знесли монумент в селі Голозубинці.

Продовжується звільнення Хмельницької області від тоталітарних символів російсько-радянського окупаційного режиму. 

Днями на Хмельниччині демонтували черговий пам’ятник, пов’язаний з радянщиною та комуністичним режимом. В селі Голозубинці Кам'янець-Подільського району знесли погруддя Максиму Горькому. Про це повідомив співзасновник проєкту «Декомунізація. Україна» Вадим Поздняков на сторінці у Фейсбук. 

Погруддя радянського «пролетарського» письменника встановили в маєтку на Дунаєвеччині ще в радянську епоху. Тепер його немає. 

Відео дня

Максим Горький був товаришем Леніна. Підтримував більшовиків як до, так і після Жовтневого перевороту. В Італії разом був одним з організаторів партійної школи РСДРП. Співпрацював з більшовицькими газетами «Звезда» та «Правда», та журналом «Просвещение». Брав участь «у будівництві соціалістичної культури». У публіцистичних статтях закликав закордонних діячів до захисту революції у Росії Під час вшанування В. Леніна у зв'язку із 50-річчям говорив «про значення грандіозної роботи Леніна для людства». 1931 року керівництво ВКП(б) організувало М. Горькому відвідування Соловецького табору особливого призначення, після чого він написав схвальний відгук про режим утримання в'язнів.

Нагадаємо, раніше в Славуті демонтували радянський вітраж, у Красилові повалили пам’ятник чекістам, а в сусідньому селі на Дунаєвеччині демонтували пам'ятник катові українського народу Володимиру Затонському

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Цікаво, яке відношення Максим Горький мав до Голозубинців, що йому там аж памятник поставили.

keyboard_arrow_up