На Хмельниччині 17 листопада діють графіки аварійних та погодинних відключень, — Хмельницькобленерго

На Хмельниччині 17 листопада діють графіки аварійних та погодинних відключень, — Хмельницькобленерго
  • Відключатимуть світло на 4 години й довше. 

  • Відключення можуть відбуватися без попередження та декілька годин на добу. 

  • Дізнавайтеся деталі. 

У Хмельницькій області розподіл електричної енергії відновили станом на ранок 17 листопада. Про це зазначають в Хмельницькобленерго. Однак, енергетики додають, що є обмеження по потужності. 

— Ситуація в енергосистемі України вкрай складна. Енергетики Хмельниччини відновили розподіл електричної енергії тим споживачам, які були знеструмлені внаслідок технологічного порушення в електромережах. Але живлення області здійснюється з обмеженням потужності, — йдеться у повідомленні. 

Як відключатимуть світло 17 листопада

Крім того, на Хмельниччині, як і у всій країні, у четвер, 17 листопада, застосовуються графіки аварійних та погодинних відключень.

Відео дня

Споживачів просять зберігати спокій та максимально економити електричну енергію. Енергетики кажуть, область не отримує достатньої потужності та, згідно з розпорядженням Укренерго застосовуватимуть графіки відключень. 

Час відключень сягатиме 4 годин, але може бути і довшим. Деякі райони будуть вмикатися почергово, відключення можуть відбуватимуться кілька разів на добу, без дотримання годин, зазначених у Порядку черг застосування графіку погодинних відключень.

Дізнатися очікуваний час відновлення розподілу електричної енергії можна у розділі «Відключення за адресами». Крім того, якщо споживач реєстрував свою поштову скриньку чи номер телефону у розділ Комунікації «Особистого кабінету споживача енергоресурсів», то може отримати відповідне повідомлення.

— Попри складність ситуації, ми впевнені в тому, що енергосистема вистоїть, їй потрібно лише допомогти та знизити обсяг споживання електричної енергії, — зазначають в обленерго. 

Додамо, графіки відключень 17 листопада застосовують по всій Україні. 

Чому не можна попередити про відключення заздалегідь

Також енергетики звертають увагу, що графіки аварійних відключень запроваджуються в дуже швидкому режимі і тільки в разі раптового виникнення аварійного дефіциту потужності. Зазвичай, в диспетчерів є всього 15 хвилин аби відключити світло. Тому попередити споживачів заздалегідь неможливо.

Однак, наразі енергетики працюють над синхронізацією графіка аварійних відключень із графіком погодинних відключень, який опублікували у розділі «Відключення». 

Нагадаємо, цього тижня працівники Хмельницькобленерго ще до ракетної атаки анонсували планові роботи, які виконуватимуть по всій області. Вони проходитимуть майже в кожній тергромаді області.

Графік розбили по районних РЕМах. Всюди зазначили населені пункти, адреси, дату та час відключень.  Важливо: деякі населені пункти в одному графіку трапляються кілька разів — роботи виконують на різних вулицях або ж в різні дні. Тому слід шукати свою вулицю уважно. Детальний графік відключень читайте за посиланням. 

Однак, на підприємстві зазначають, що інформація може змінюватися, тому варто періодично відслідковувати порядок черг та графік.

Нагадаємо, станом на ранок 16 листопада в області без електропостачання залишалися понад 105 тисяч споживачів. Того ж дня згідно з графіками планових відключень світло відключили в 715 населених пунктів по області.

 Енергосистема потребує розвантаження, а енергетикам потрібно дати змогу здійснювати аварійно-відновлювальні роботи. Будь ласка, поставтеся до цього із розумінням, не вмикайте енергоємного обладнання та максимально економте електричну енергію, — просять в обленерго. 

Поради на випадок аварійних відключень 

Важливо максимально зменшити обсяг споживання електричної енергії. Якщо у вашій оселі є світло, не вмикайте одночасно енергоємні пристрої, перенесіть використання таких пристроїв на нічний час з 23.00 до 07.00.

У патрульній поліції дали поради для населення на випадок аварійного відключення електроенергії.

Що придбати, щоб підготуватися:

  • свічки, ліхтарики, сірники, адаптер для зарядки телефонів у автомобілях
  • павербанки та акумулятори, батарейки
  • сухий спирт, туристичні примуси та балони з газом для них.

Дії під час аварійної ситуації:

  • вимкніть усі електричні побутові прилади, відімкніть з розеток
  • будьте особливо обережними під час використання свічок та сухого спирту
  • під час перебування поблизу проїзної частини, або її перетину обов'язково користуйтесь світлоповертальними елементами
  • в разі обриву та обвисання дротів не наближайтеся до них
  • будьте особливо обережними, коли знаходитесь в неосвітлених місцях в темну пору доби, не відпускайте дітей без супроводу дорослих.

Якщо ж ви потрапили у надзвичайну ситуацію, або стали її свідком копи радять звертатися до екстрених служб. 

Нагадаємо, в середу Хмельницькобленерго попередило споживачів бути готовими до частих відключень світла, які можуть тривати до 4 годин та більше. Чому так — читайте за посиланням. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Читач61

    Цілу ніч в підїздах горить світло,шановний мер,зобов'зобов'яжіть   всі управляючі компаніі і голів ОСББ поставити датчики світла у підїздах і штраф... у разі ігнору
  • Любов Лобода

    Який графік...світло було лиш 3год
  • Наталія Кирилюк

    Який це графік світла не має цілий день .?!!
  • Таня Лугова

    В нас майже 11

keyboard_arrow_up