На Хмельниччині 24 листопада масово вимикатимуть світло: подробиці

На Хмельниччині 24 листопада масово вимикатимуть світло: подробиці
  • В області ввели 3 графіки відключень одночасно. 

  • Графіки поширюються на всі типи споживачів, включно і на промисловість.

Через чергову ракетну атаку окупантів вчора, 23 листопада, зникло енергопостачання по всій Україні. Хмельницький та область вдалось заживити до вечора. Однак, зранку в “Хмельницькобленерго” повідомили, що 24 листопада в області одночасно введуть в дію 3 графіки відключень електрики. 

— Згідно розпорядження НЕК «Укренерго» в Хмельницькій області одночасно введено Графік аварійних відключень, Графік погодинних відключень та Спеціальний графік відключень. Графіки поширюються на всі типи споживачів, включно і на промисловість, — повідомляють в обленерго. 

Це означає, що спрогнозувати і дати чітку інформацію споживачам: коли, кого буде відключено, коли буде знову заживлено в постачальника називають неможливим. 

Відео дня

Масове відключення з 10.00

До слова, зранку немає світла в Кам’янці. Про це проінформував мер міста Михайло Посітко. 

— Через руйнування об'єктів критичної інфраструктури рашистами, маємо аварійне вимкнення електромереж в громаді. Ситуацію тримаю на постійному контролі. Енергетики працюють у посиленому режимі. Щодо змін ситуації буду повідомляти. Нас не зламати і не залякати паршивій русні, — зазначив мер Кам’янця. 

Очільник області Сергій Гамалій закликав жителів Хмельниччини підготуватися до відключень, які відбудуться вже з 10.00. 

— Звертаю увагу, що за інформацією Укренерго, орієнтовно з 10.00 відбудеться введення усіх графіків відключень. Тобто можливе масове відключення електроенергії. За можливості, зарядіть свої гаджети! Використовуйте електроенергію економно! Ми усі робимо максимум, щоб відновити електрозабезпечення! — закликав Гамалій. 

Енергетики закликають максимально економити електроенергію та повідомляють, що тривалість відключень збільшиться. 

— Ситуація в об’єднаній енергосистемі дійсно складна! І наразі важливо стабілізувати систему, не допустити хаотичних технологічних порушень. Енергетики знають, що саме потрібно робити та як. Їм просто потрібно дати час. Тому, будь ласка, не потрібно телефонувати до Кол-центру, писати, скаржитися та скандалити. Відключення будуть, їх тривалість збільшиться. Відновлюватися розподіл електричної енергії буде виключно після відповідного розпорядження НЕК «Укренерго», — додають в “Хмельницькобленерго”. 

Поради на випадок аварійних відключень 

Важливо максимально зменшити обсяг споживання електричної енергії. Якщо у вашій оселі є світло, не вмикайте одночасно енергоємні пристрої, перенесіть використання таких пристроїв на нічний час з 23.00 до 07.00.

У патрульній поліції дали поради для населення на випадок аварійного відключення електроенергії.

Що придбати, щоб підготуватися:

  • свічки, ліхтарики, сірники, адаптер для зарядки телефонів у автомобілях
  • павербанки та акумулятори, батарейки
  • сухий спирт, туристичні примуси та балони з газом для них.

Дії під час аварійної ситуації:

  • вимкніть усі електричні побутові прилади, відімкніть з розеток
  • будьте особливо обережними під час використання свічок та сухого спирту
  • під час перебування поблизу проїзної частини, або її перетину обов'язково користуйтесь світлоповертальними елементами
  • в разі обриву та обвисання дротів не наближайтеся до них
  • будьте особливо обережними, коли знаходитесь в неосвітлених місцях в темну пору доби, не відпускайте дітей без супроводу дорослих.

Якщо ж ви потрапили у надзвичайну ситуацію, або стали її свідком копи радять звертатися до екстрених служб. 

Нагадаємо, в Україні розрогнули новий проект – «Пункти незламності». Його створили задля підтримки людей, які через масовані російські обстріли залишаються без базових потреб. Це місця, куди кожен зможе прийти в разі тривалого відключення електроенергії. До слова від вчора відкритими по всій країні є більше 3 тисяч таких пунктів. 

При таких “Пунктах Незламності”, незважаючи на відключення електроенергії, передбачається наявність: 

Дізнатися детальніше про "Пункти" та переглянути де вони знаходяться можна за посиланням. 

Також додамо, що зранку 24 листопада 81 потяг затримується через знеструмлення. Час затримки складає від 1 до майже 13 годин. Детальніше про це за посиланням. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Світлана Аміт

    В нас один раз в день 1 час э свитло а так невмикають в сосидніх селах на оборот вимикають на годину  хто знає куди звертатись в селі багато маленьких дітей що кормляться бутилочкой красиловський район село ключівка
  • Veronika Vozna

    Все спихають на війну, а як завжди страждають одні й ті ж самі, коли в інших жодного разу не вимикали світло, навіть без критичної інфраструктури, то, до прикладу, на Гречанах майже цілодобово немає світла і це вже стає нормою, вони ж навіть підстанції відремонтувати нормально не можуть!!!
  • Анастасия Дмитриева

    Зарічанська 32 вчора просиділа без світла з 9:23 до 23... Зате в когось світло було!!!
  • Antonio Banderas

    Є позитивне зрушення 😂🤓

    По вулиці Старокостянтинівське шосе відреагували на моє зауваження і вимкнули  придорожнє освітлення цілого відрізку дороги😂😂😂 і заодно перестало горіти світло в будинках які знаходяться по цій вулиці😂😂😂😂😂😂🙈🙈

    Яж кажу вони там ДЦПешні😂

keyboard_arrow_up