Ожеледь та ожеледиця: синоптики попереджають про небезпеку на дорогах

Ожеледь та ожеледиця: синоптики попереджають про небезпеку на дорогах

Синоптики оголосили І рівень небезпечності (жовтий).

У четвер, 24 листопада, погода якось особливо не зміниться по всій країні. Але синоптики застерігають, що побільшає опадів.

Циклон, який ще з середи накрив мокрим снігом та дощем західні області, проходитиме й сьогодні. Наталка Діденко пояснює, що на Хмельниччині слід очікувати льодяного дощу та дощового снігу. 

Карта Наталки Діденко

Разом з тим опади періодично випадатимуть повсюди в Україні, лише східні області утримаються від надмірної вологи — там без істотних опадів.

Відео дня

На дорогах слід очікувати "різнокаліберні каші із ожеледиці, калюж, грудок льоду. снігу та подекуди чистого асфальту".

— Дуже обережно ходіть, повільніше, із ліхтариком чи ввімкненим телефоном у темряві. Я б радила без дуже особливої потреби не їздити зараз, вночі та завтра вранці автомобілем чи ходити пішки. Бо передбачаються ожеледь, ожеледиця, погана видимість, налипання мокрого снігу, — закликає Діденко. 

Температура повітря найвищою очікується у південній частині, +9+14 градусів, в Криму до +17. У центрі та на сході +2+9 градусів. На півночі та заході -3+3 градуси.

Скрін з сайту Українського гідрометцентру

За її словами, надалі в країні переважатиме волога, з періодичними опадами, погода. Проте сильного холоду не буде.

Радар - з німецького сайте wetteronline

Яка погода 24 листопада буде на Хмельниччині

За даними Українського гідрометцентру 24 листопада вночі та вранці у західних та північних областях очікується ожеледь, а на дорогах ожеледиця. Синоптики передбачають І рівень небезпечності (жовтий). 

Скрін з сайту Укргідрометцентру

У Хмельницькій області на весь день прогнозують слабку мряку, вологість повітря 98%. Хмарно, вночі дощ з мокрим снігом, вдень невеликий дощ з мокрим снігом. На дорогах ожеледиця, вночі та вранці туман, ожеледь. Вітер північно-східний 3-8 метрів за секунду. Температура повітря: протягом доби від 2° морозу до 3° тепла. 

Погодні умови призведуть до порушення руху транспорту на дорогах і вулицях.

Додамо, цього тижня в Україну прискаче черговий південний циклон. Тому очікуються дощ та мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу, ожеледиця, ожеледь та рвучкий вітер. Синоптики зазначають, що ускладнення погоди призведе до порушення руху транспорту на дорогах і вулицях. Детальний прогноз читайте за посиланням

Нагадаємо, з вихідних на Хмельниччині побільшало аварій, є загиблі та травмовані. Кілька легкових та вантажних автомобілів потрапили до кюветів. Рятувальникам довелось їх витягувати. 

У патрульній поліції закликають під час ожеледиці бути уважними та оборежними.

— Закликаємо усіх учасників дорожнього руху неухильно дотримуватися ПДР. Водії, на час негоди рекомендуємо не ставити свої автомобілі під деревами, - зазначають в поліції. 

Правила безпеки на дорозі взимку

Патрульна поліція вкотре просить учасників дорожнього руху бути максимально уважними та обережними. Адже за несприятливих погодних умов зростає ймовірність потрапити в ДТП.

Як вберегтися від ДТП — поради від патрульних:

— Друзі, пам’ятайте, що ви 24/7 можете розраховувати на нас. Потрібна допомога — телефонуйте на лінію 102, — закликають патрульні. 

Рекомендації для пішоходів:

До слова, в Укравтодорі додають, що перелік місць відстою вантажівок та легковиків у розрізі автомобільних доріг загального користування можна переглянути на інтерактивній мапі

Також водії можуть отримати інформацію про стан проїзду та звернутися по допомогу до Єдиного контакт-центр Укравтодору за номером +38 067 400 60 80.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up