На Хмельниччині облаштували “Пункти незламності”: там завжди є світло, вода, тепло та інтернет

На Хмельниччині облаштували “Пункти незламності”: там завжди є світло, вода, тепло та інтернет
  • У країні розгорнули більше 4 тисяч “Пунктів незламності”. 

  • Це місця, куди можна прийти в разі тривалого відключення електроенергії.

  • Дізнавайтеся де є такі пункти в нашій області.

В Україні розрогнули новий проект – «Пункти незламності». Його створили задля підтримки людей, які через масовані російські обстріли залишаються без базових потреб. Про це повідомив у вечірньому зверненні президент України Володимир Зеленський. 

За словами голови держави, робота “Пунктів” активується у випадку нових масованих російських ударів та якщо буде розуміння, що за години постачання електрики не відновити. У таких пунктах будуть усі базові послуги. Для мешканців це буде абсолютно безкоштовно і цілодобово.

— Після низки поразок на фронті армія терористів хоче поцілити в нашу очевидну перевагу – згуртованість. Поцілити в тил, який є джерелом сили для наших військових. Саме тому головна мішень терористів – об’єкти української енергетики. Саме тому вже зараз готуємося до різних сценаріїв, — додає Кирило Тимошенко, заступник керівника Офісу Президента. 

Відео дня

Що буде в “Пунктах незламності”:

Отож, “Пункти Незламності” – це місце, куди кожен зможе прийти в разі тривалого відключення електроенергії.

За словами Тимошенка, при таких “Пунктах Незламності”, незважаючи на відключення електроенергії, передбачається наявність: 

Планується також обладнати всі “Пункти” системами супутникового зв’язку Starlink. Вже зараз підготовлено понад 4 000 “Пунктів незламності” і готуються нові. 

Де є “Пункти незламності”

“Пункт незламності” може прихистити одночасно на короткий строк від 40 до 500 людей. Вони розташовуються в населених пунктах в місцях освіти, будівлях обласних та районних військових адміністрацій, органів ДСНС, органів місцевого самоврядування тощо. 

Знайти найближчий для себе пункт можна на мапі за посиланням — nezlamnist.gov.ua. А бізнес, за цим же посиланням, зможе подати заявку для облаштування свого “Пункту”. До слова, мапа постійно оновлюється. 

Скрін з сайту

Також на інтерактивній мапі, окрім “Пунктів”, міститься інформація про найближчі АЗС, аптеки і магазини, які працюватимуть на генераторах. 


— Тримаймо стрій і не маємо втрачати віри. Вони можуть залишити нас без світла і тепла, але не можуть залишити без гідності та свободи. Не можуть нас зламати! — додав Кирило Тимошенко.

— Усі ми маємо бути готовими до будь-яких сценаріїв, враховуючи, які терористи воюють проти нашого народу і що вони намагаються зробити. Впевнений: допомагаючи один одному, всі ми разом зможемо пройти цю зиму, — заявив Володимир Зеленський. 

 

Читайте також:

Туман та ожеледь: синоптики оголосили підвищений рівень небезпечності на 23 листопада

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • IGOR

    Смотрю карту. К примеру школа, с 8 до 17. А ночью обогрев не нужен?

    Читач78 reply IGOR

    Хороший вопрос. Ночью, наверное, только те две надувные палатки на весь город))) И то не факт. И, похоже, интернет только на бумаге. По крайней мере, в палатках его нет, говорят.
  • Читач23

    Це все поки теорія, треба піти і глянути як там насправді
  • Игорь Степанов

    То де він у Хмельницькому???

    Читач78 reply Игорь Степанов

    Зайдите на сайт nezlamnist.gov.ua и гляньте, который к вам ближе. Их по городу всего штук 15.

keyboard_arrow_up