На Хмельниччині благодійники опікуватимуться дітьми, які осиротіли під час війни

На Хмельниччині благодійники опікуватимуться дітьми, які осиротіли під час війни
Світлини зі сторінки Хмельницької обласної ради та ілюстратвині, з відкркитих джерел
  • Під час війни загинула 441 дитина, а понад 3000 дітей втратили батьківське піклування.

Меморандум про співпрацю з Благодійним фондом «Діти Героїв» підписала 1 грудня очільниця Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк.

Його ціль - консолідація зусиль, спрямованих на співпрацю з метою допомоги дітям та їх сім’ям, зокрема дітям, що залишились без одного чи двох батьків під час військової агресії російської федерації проти України.

«Сьогоднішні діти — це майбутнє українського і світового суспільства, яке творитиме добробут завтрашнього дня своєї країни. Дуже важливо підтримувати їх зараз, надавати можливості для нормального розвитку та освіти», – зазначає голова ради.

Відео дня

Основними напрямками співробітництва є:

  • залучення міжнародних партнерів для створення спільних проєктів допомоги;
  • залучення місцевих бізнесів до спільної підтримки дітей, умови долучення до проєкту;
  • розміщення інформації про діяльність, програми допомоги та які документи потрібно для того, щоб долучитися до проекту;
  • спільна рекламна кампанія на сітілайтах (згідно квоти на соціальні та благодійні проєкти).
ДОВІДКА.
БФ «Діти Героїв» вже опікується 1154 дітьми, які втратили одного або обох батьків внаслідок війни та планує взяти під опіку 5000 дітей, тому активно шукає таких дітей, щоб своєчасно допомогти їм пережити втрату найрідніших та забезпечити необхідним.
Кожну дитину Фонд підтримує до її повноліття, і навіть після цього супроводжує в організації навчання, надає можливості для стажування та роботи.
На сьогодні Фондом напрацьовано та діють програми надання невідкладної фінансової та гуманітарної допомоги, психологічної реабілітації. Фонд опікуються питаннями надання дітям якісної освіти, компенсує витрати на лікування й до їх повноліття.
Зважаючи на критичні проблеми з опаленням у цьому році, одним із найпріоритетніших видів допомоги є забезпечення теплим одягом, обігрівачами та дровами. Проєкт ще триває, тому Фонд продовжує надавати теплі речі та засоби обігріву, щоб якомога більше дітей зустріли зиму в теплі та комфорті.

Як отримати допомогу

Для того, щоб отримати допомогу потрібно:

  • заповнити онлайн-анкета — після заповнення з вами зв’яжуться впродовж 24 годин;
  • +38044 247 57 88 — номер телефону гарячої лінії Фонду;
  • [email protected] — також можна написати на електронну пошту «Діти Героїв».

Війна забрала в них батьків

Зауважимо, що від початку повномасштабної війни в Україні 3182 дитини залишилися без батьківського піклування.

Про це повідомив заступник директора департаменту з питань захисту прав дітей та забезпечення стандартів рівності Національної соціальної сервісної служби Володимир Вовк в ефірі всеукраїнського телемарафону.

При цьому, станом на серпень, 541 дитина втратила батьківське піклування безпосередньо через війну. Батьки 106 з них – загинули. У 206 дітей батьки вважають загиблими, але документального підтвердження цьому поки немає, тож ще є хоча б невеликий шанс, що вони живі та знайдуться після закінчення війн.

Загинула 441 дитина

Станом на ранок 2 грудня більше, ніж 1293 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації.

За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 441 дитина загинула та понад 852 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Ці цифри, наголошують в Офісі Генерального прокурора, не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 424, Харківській - 266, Київській - 117, Миколаївській - 77, Запорізькій - 76, Херсонській - 70, Чернігівській - 68, Луганській - 64, Дніпропетровській - 33.

Через бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 2719 закладів освіти. 332 з них зруйновано повністю.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Вера Пухниченко

    😭🇺🇦😭

keyboard_arrow_up