На Хмельниччині назвали школу та встановили меморіальну дошку на честь загиблого захисника

На Хмельниччині назвали школу та встановили меморіальну дошку на честь загиблого захисника
Тут і далі фото із ФБ-сторінки Чемеровецької територіальної громади
  • Валентин Любарець був спортсменом і військовим.

  • Він захищав країну ще за часів АТО. 

  • Загинув, залишивши дружину з двома доньками, на Харківщині.  

Валентин Любарець поліг на початку червня поблизу населеного пункту Гатище на Харківщині. Під час виконання бойового завдання його поринили в грудну клітку. Валентин не вижив. Вдома на нього чекали батько, двоє братів, один з яких — близнюк Валентина, дружина та дві доньки. 

Мама померла, коли хлопці закінчили 6-й клас. Їх виховував батько. Валентин все життя займався важкою атлетикою. Жив спортзалом, доглядав за собою і мав хорошу фізичну форму. Неодноразово брав участь у різних змаганнях. Він ніколи не вживав спиртного і не курив, розповіла невістка загиблого Ольга Любарець. 

Валентин пов’язав життя з військовою справою ще до початку повномасштабної війни. У 2009-2010 проходив строкову службу у військовій частині спеціального призначення на посаді розвідника. Захищав країну і в 2015, в АТО на Сході. 

Відео дня

Коли розпочалось повномасштабне вторгнення, 26 лютого, він уже пішов до війська. За три тижні до загибелі Валентин повернувся додому з Бахмута, у десятиденну відпустку. Та з наступної ротації вже не повернувся. З Героєм попрощались 7 червня у рідних Чемерівцях. 

А через півроку, 15 грудня, у день народження Валентина Любарця, чемерівчани вшанувати його пам’ять. Чемеровецьку дитячо-юнацьку спортивну школу, де до війни Валентин постійно займався, назвали на його честь. 

Відтепер заклад носить назву «Чемеровецька дитячо-юнацька спортивна школа імені Валентина Любарця». А на фасаді закладу встановили меморіальну дошку. Про це повідомили у селищній раді. 

Дружина та діти Валентина Любарця отримали з рук його бойових побратимів батька державну нагороду — орден «За мужність» ІІ ступеня (посмертно). Ним нагородили загиблого за героїзм. 

— Це найменше, що сьогодні ми можемо зробити в знак данини та шани героїзму полеглого воїна – спортсмена, справжнього українця, нашого земляка, який хоробро та мужньо до останнього подиху був вірним військовій присязі, якого сьогодні не вистачає і воїна-побратимам, і згорьованій родині, — додають односельчани. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Надія Юрчук

    Вічна пам'ять Герою 🇺🇦
  • Читач95

    Це приклад як має бути❗
    Валентин був хорошою ЛЮДИНОЮ за життя,то ж заслуговує пошани довічно!
    Вічна пам'ять Тобі Валік,щирі співчуття рідним...
    Пам'ятатимемо Тебе завжди.

keyboard_arrow_up