Туман та ожеледь: синоптики оголосили підвищений рівень небезпечності на 23 листопада

Туман та ожеледь: синоптики оголосили підвищений рівень небезпечності на 23 листопада

Синоптики попереджають про недостатню видимість на дорогах.

В Українському гідрометцентрі знову прогнозують на Хмельниччині небезпечні метеорологічні умови. На 23 листопада синоптики знову оголосили І рівень небезпечності, жовтий.

У середу вночі та вранці у західній та південній частинах очікують туман, видимість до 200-500 метрів. Вдень у більшості західних областей ожеледь, а на дорогах країни, крім південних та більшості центральних областей, місцями ожеледиця.

Інфографіка Укргідрометцентру

Погода на Хмельниччині 23 листопада

В області впродовж усього дня передбачають хмарну погоду. Починаючи з середини дня йтиме дощ, який до вечора стане ще сильнішим. Температура повітря цього дня коливатиметься від -5-4 вночі до +1+2 вдень. Пориви вітру сягатимуть 3-5 метрів за секунду.  

Відео дня

Погода по Україні на 23 листопада

Цього дня по всій країні буде хмарно. Вночі у східних та південно-східних, вдень у західних, Вінницькій, Одеській та Миколаївській областях мокрий сніг та дощ, вранці та вдень у більшості західних областей ожеледь. На решті території без істотних опадів. Вночі та вранці у західній та південній частинах туман. 

На дорогах, крім південної частини та більшості центральних областей, місцями ожеледиця. Вітер північно-західний з переходом на південно-східний, 5-10 метрів за секунду.

Температура в західних, північних та більшості центральних областей вночі -2-7 морозу, вдень від -3 морозу до +2 тепла. На решті території вночі близько 0, вдень +2+7 тепла, на крайньому півдні +8+13.

Інфографіка Укргідрометцентру

Коли буде потепління

Синоптики Наталка Діденко та Стас Щедрін зазначають, що вже з середи циклон, який висів над Україною, проходитиме. 

За прогнозами Щедріна у більшості областей погода наступного тижня потішить хмарно з проясненням погодою, опадів поменшає, а з середи їх і зовсім не стане, також і температура буде переважно комфортно, по всій країні стовпчики термометрів коливатимуться  в межах від -2+4 ночами та до +4+8 в денний період, тому як мінімум на тиждень зимою і не пахнутиме.

Наталка Діденко зазначає, що середа в Україну принесе паузу в опадах, але нічого суттєвого не передбачається. Хіба вночі на сході подекуди невеликий дощ, а вдень — у Чернівецькій області. А так повсюди хмарно, вогко, слизько, мокро, але без істотних опадів. Температура повітря коливатиметься близько нуля, вночі підмерзатиме, вдень  підтаватиме.

Карта зі сторінки Діденко

Детальний прогноз погоди на тиждень читайте за посиланням. 

У патрульній поліції попереджають, через негоду деякі дерева та гілки на них не витримують обледеніння й падають на тротуари, проїжджу частину, припарковані поряд авто й пошкоджують їх.

— Будьте уважні та обережні. Закликаємо усіх учасників дорожнього руху неухильно дотримуватися ПДР. Водії, на час негоди рекомендуємо не ставити свої автомобілі під деревами, - зазначають в поліції. 

Правила безпеки на дорозі взимку

Патрульна поліція вкотре просить учасників дорожнього руху бути максимально уважними та обережними. Адже за несприятливих погодних умов зростає ймовірність потрапити в ДТП.

Як вберегтися від ДТП — поради від патрульних:

— Друзі, пам’ятайте, що ви 24/7 можете розраховувати на нас. Потрібна допомога — телефонуйте на лінію 102, — закликають патрульні. 

Рекомендації для пішоходів:

До слова, в Укравтодорі додають, що перелік місць відстою вантажівок та легковиків у розрізі автомобільних доріг загального користування можна переглянути на інтерактивній мапі

Також водії можуть отримати інформацію про стан проїзду та звернутися по допомогу до Єдиного контакт-центр Укравтодору за номером +38 067 400 60 80.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up