На Хмельниччині переселенці з Маріуполя отримали тисячу продуктових сертифікатів

На Хмельниччині переселенці з Маріуполя отримали тисячу продуктових сертифікатів
Світлини зі сторінки Хмельницької обласної ради
  • Загалом маріупольцям роздали продуктових сертифікатів на пів мільйона гривень.

Тисяча сімей маріупольців отримали грошові сертифікати номіналом по 500 гривень кожен на придбання необхідної групи товарів у мережі «АТБ-Маркет. Загальна сума усіх сертифікатів - 500 тисяч гривень.

Можливим це стало завдяки Меморандуму про взаєморозуміння між Хмельницькою обласною радою та американською релігійною організацією «Релігійне Управління Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні», акцентують в облраді.

 Нагадаємо, очільниця облради Віолета Лабазюк підписала його за підсумками робочого візиту в США у вересні 2022–го.

Відео дня

Надання благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам, які постраждали внаслідок війни, через центри видачі гуманітарної допомоги при органах місцевого самоврядування Хмельницької області є одним із напрямків співробітництва сторін даного Меморандуму.

Вручення сертифікатів відбулося 20 грудня в гуманітарному штабі обласної ради, що функціонує на базі обласного академічного музично-драматичного театру імені М. Старицького.

Подія відбулася завдяки співпраці обласної ради з Хмельницьким осередком  громадської організації «Я – Маріуполь».

Даний Центр, наголошують в облраді, є майданчиком для працевлаштування маріупольців, отримання ними продуктових наборів, а також психологічної, медичної, соціальної та  юридичної допомоги.

«Завдячуючи нашим Збройним силам Хмельниччина є тиловим регіоном. Область надає прихисток та всебічну допомогу внутрішньо переміщеним особам в розрізі 60 територіальних громад, - зазначила Віолета Лабазюк під час зустрічі з маріупольцями. -  Хочеться щиро подякувати американським партнерам за підтримку та надання переселенцям сертифікатів на придбання необхідної групи товарів у мережі «АТБ-Маркет». Спільними зусиллями наближаємо Перемогу!».

Зауважимо, що Хмельниччина, як і більшість регіонів України, вже десять місяців приймає громадян з тих областей України, де ведуться бойові дії.

За цей період, зазначають в облраді, близько 400 тисяч осіб пройшли через Хмельниччину транзитом.

Нині край став прихистком для понад 90 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з яких 2,5 тисячі – жителі Маріуполя.

Щоденно триває робота з головами усіх територіальних громад області щодо вирішення першочергових питань підтримки переселенців.

Також проводиться активна співпраця з іноземними партнерами та благодійниками щодо формування та направлення гуманітарної допомоги.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Людмила Погурало

    🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up