На Хмельниччині побувала перша леді Марина Порошенко. Де була і що говорила (ФОТО, ВІДЕО)

На Хмельниччині побувала перша леді Марина Порошенко. Де була і що говорила (ФОТО, ВІДЕО)
  • Робочий візит дружини Петра Порошенка відбувся сьогодні, 6 березня.

  • Вона побувала у кількох містах на півночі Хмельниччини.

  • За візитом Марини Порошенко стежили журналісти vsim.ua.

Хмельниччину відвідала перша леді України Марина Порошенко. Її робочий візит  відбувся сьогодні, 6 березня. Вона відвідала чотири населених пункти — Ізяслав, Ганнопіль, Славуту та Шепетівку.   

Супроводжував Марину Порошенко кортеж із кількох автомобілів. Охочим зустрітися з першою леді не потрібно було пред’являти документи, показувати вміст сумок чи проходити через рамки металодетекторів. Крім цього, охоронці першої леді дозволяли наближатися до неї на будь-яку відстань, тому їх присутність була майже непомітною. Це відрізняло візит Марини Порошенко від візитів інших високопоставлених осіб на Хмельниччину — Петра Порошенка та Володимира Гройсмана. Супроводжували першу леді чиновники обласних органів влади, зокрема голова ОДА Вадим Лозовий та голова облради Михайло Загородний.

Першим пунктом вояжу був Ізяславський навчально-реабілітаційний центр. За інформацією прес-служби Хмельницької обласної державної адміністрації, тут навчають, виховують та реабілітують 129 вихованців з ДЦП та наслідками поліомієліту. Головним завданням центру є соціальна адаптація.

Відео дня

Після цього Марина Порошенко відвідала Ізяславський центр первинної медико-санітарної допомоги. Він обслуговує майже 47 тисяч осіб.

Наступною локацією був Інклюзивно-ресурсний центр Ганнопільської сільської ради. Він розташований у Славутському районі. Обслуговує 5 тисяч дітей кількох територіальних громад. Тут надають психолого-педагогічну та корекційно-розвиткову підтримку дітям з особливими освітніми потребами.

Потім перша леді побувала у Славутському ліцеї II — III ступенів. За інформацією прес-служби Хмельницької ОДА, він є флагманом сучасних освітніх реформ на Хмельниччині та в Україні.

Згодом Марина Порошенко попрямувала у Шепетівку. Там вона завітала на підприємство «ФронтМед». На ньому виготовляють мед, медово-горіхові та медово-фруктові суміші, квітковий пилок, сухофрукти, чай та свічки. Це виробництво особливе тим, що його засновниками та працівниками є бійці ООС. У такий спосіб на підприємстві проводять реабілітацію учасників війни на Сході України.

У відвіданих установах Марина Порошенко ознайомлювалася з їх роботою, спілкувалася з вихованцями, пацієнтами та працівниками. Люди фотографувалися з нею та дарували пам’ятні подарунки. Перша леді не виголошувала тривалих промов та не торкалася будь-яких політичних тем, зокрема президентських виборів.

— Хмельниччина є однією з перших областей, яка приєдналася до реформи із впровадження інклюзивної освіти в Україні, — розповіла Марина Порошенко. — І зараз ми бачимо тут вражаючі результати. 187 шкіл мають інклюзивну форму освіти. У них навчається 531 дитина. Це на 25% більше, ніж минулого року. Також по всій території області запрацювали 26 інклюзивно-ресурсних центрів. Ми бачимо в дії нову українську школу з інклюзивною формою освіти, яка є невід’ємною частиною сучасного навчального простору.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (34)
  • Вітіліна

    а вона без обручалки, це теж багато про що говорить
  • Ольга Кучерук

    Розумна жінка недозволить чоловікові стільки грабити народ, моглаб його тормознути
  • Andrey Nikandrov

    Отже і пси розуміють що з цією родиною! Брехунів та злодіїв.
  • Лисун Наталія

    Дякуємо за візит та велику працю.

    Леша Боровик reply Лисун Наталія

    Лисун Наталія за яку працю? За те що розкрадають все.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up