На Хмельниччині представники ТЦК силоміць тягли призовника з лікарні (ВІДЕО)

На Хмельниччині представники ТЦК силоміць тягли призовника з лікарні (ВІДЕО)
  • Троє військових шарпають чоловіка аби той відправився з ними. Але він відмовляється, мотивуючи тим, що має високий тиск та хоче пройти медогляд. 

  • Додає, що вже проходив ВЛК у лікарні у Віньківцях. Але там йому "лише печатки проставили". 

  • У відповідь чоловіки у “пікселі” кажуть: “Ви не потребуєте допомоги” і продовжують тягнути його за руки. 

Черговий скандал із представниками ТЦК та СП спалахнув на Хмельниччині. Троє людей у військовому “пікселі” намагались витягти чоловіка із місцевої лікарні. Відео інциденту поширив адвокат Віктор Бабчинський. 

На ньому видно, як чоловік сидить в лікарні на кушетці. Поруч нього стоять троє воєнкомів та раз за разом тягнуть призовника за руки із закликами “Пішли” та “Вставай”. 

На що призовник відповідає, що приїхав до медзакладу, бо має високий тиск. Напередодні ж він проходив військово-медичну комісію в лікарні у Віньківцях, але там йому “просто печатки проставили”. Там же терапевт порадила йому звернутися до дільничного лікаря. Але військові продовжують тягти його попід руки. 

Відео дня

— Дайте мені один день нормально пройти медичний огляд. Всі мої дані у вас, всі документи. Я по любому до вас сам прийду, — каже чоловік. 

Натомість один із воєнкомів йому відповідає: “Я тебе не відпущу, все пішли”, а інший каже: “Ви хочете ухилитися від свого обов’язку”. 

Поруч стоїть сам автор відео, який є адвокатом призовника, двоє представників поліції та медперсонал. Адвокат також вступив у суперечку із військовими та копами. 

— В людини гіпертонічний криз. Лікарі швидкої медичної допомоги доставили людину до лікарні на госпіталізацію, тиск 180 на 120, але його силою викрадають з лікарні. Поліцейські бездіють, лікарів позалякували, адвокату та клієнту заподіяли тілесні ушкодження, — пише Віктор Бабчинський. 

На відео від воєнкомів неодноразово у відповідь чути: “Ти що не мужик?”, “Будь мужиком — не будь бабою”, “Дорослий, “Тобі не стидно перед жінками” (мається на увазі медперсонал, який стоїть поруч — ред.). 

Хмельничанка Антоніна Крамар повідомила, що призовника звати Юрій Мельник. Він — мешканець Віньковецької громади. 

У коментарі vsim.ua Віктор Бабчинський розповів, що суперечка виникла, бо воєнкоми забороняли проводити обстеження призовника на ВЛК у Віньковецькій лікарні.

- На думку воєнкома у Віньковецькій лікарні занадто довго і занадто ретельно оглядають призовників на комісії ВЛК. Тому ТЦКашкики масово викрадають людей серед вулиць і з приватних будинків, силою везуть до Кам'янець-Подільського або Хмельницького (колишній тубдиспансер), а там без огляду штампують довідки ВЛК про повну придатність до служби (не маючи в складі комісії відповідної кількості лікарів за спеціалізацією), - повідомив Бабчинський. 

Додамо, що відео інциденту поширили в соцмережах 4 листопада. Станом на сьогодні на сторінці Хмельницького обласного ТЦК та СП немає коментарів стосовно цієї події. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (66)
  • Ксюша Бойко

    Самим слабо силу свою на передку показати.
  • Таїса Смульська

    Треба людям цих представників ТЦК затягти на передову
  • Илона Сидорчук

    А що на це влада сказала? Яка реакція? Чи це норм?

    Ivan Petrov reply Илона Сидорчук

    Що конкретно порушено, на що реагувати, особливо коли ані сам призовник, ані його адвокат не подавали заяв у поліцію стосовно порушення їхніх прав?
  • cghfghfgj hjhkghjk

    А полицай стоит и смотрит как похищают человека

    Ivan Petrov reply cghfghfgj hjhkghjk

    Нижче я вже писав що до чого.

    "Поліцаї" дійсно спостерігають, якщо буде бійка вони теж втручатися не мають права, тільки повідомити в військову прокуратуру чи інше підпорядковане відомство, якщо є рішення суду що мобілізований ухилянт, тоді можуть його затримати.

    І взагалі лікарі мовчать, а адвокат діагнози ставить, він мав діяти зовсім по іншому.

    cghfghfgj hjhkghjk reply Ivan Petrov

    Как это не имеют права, если у него на глазах похищают человека?

    Ivan Petrov reply cghfghfgj hjhkghjk

    Нижче я вже писав, по документам він вже призваний, з цим розбираються військові, а не поліція, оскарження тільки через суд у встановленому законом порядку, тобто його везуть на полігон, а адвокат оскаржує і це, як не дивно, цілком законно.

keyboard_arrow_up