На Хмельниччині провели в останню дорогу 19-річного Сергія Сищука

На Хмельниччині провели в останню дорогу 19-річного Сергія Сищука
Тут і далі фото з сайту Славутської міської ради

Сергій пішов на передову добровольцем. У травні отримав державну відзнаку  — нагрудний знак “За зразкову службу”. Він не дожив всього 23 дні до свого 20-річчя. 

18 липня Славутська громада попрощалася із своїм Героєм — Сергієм Сищуком. Юнак у розквіті літ загинув від рук кривавого російського агресора.

“Кляті рашисти вбивають цвіт нашої нації — сильних та мужніх воїнів. Назавжди у наших серцях залишиться пам’ять про Сергія, який, не шкодуючи свого життя, пішов добровольцем воювати з російським окупантом”, — зазначають на сайті Славутської міської ради. 

Сергій Сищук народився 4 серпня 2002 року в Славуті. Тут закінчив місцеву школу та професійний ліцей. Отримав спеціальність слюсаря з ремонту транспортних засобів та електрогазозварювальника. 

Відео дня

А 4 травня 2021 року за власним бажанням вступив на контрактну службу до лав Збройних Сил України. Служив у знаменитій Житомирській 95-й десантно-штурмовій бригаді. З жовтня 2021 року Сергій перебував у зоні бойових дій у Донецькій області.

На війні був водієм-санітаром військової частини А-0281. Цьогоріч 16 травня Воїн отримав відзнаку Міністерства оборони України — нагрудний знак “За зразкову службу”.

Вірний військовій присязі солдат Сергій Сищук 12 липня героїчно загинув у бою на Донеччині.

Громадське прощання з Героєм відбулося у Славутському Палаці культури. Похоронили Сергія на «Новому кладовищі» із усіма військовими почестями.

Прощалися із загиблим зі сльозами на очах, скорботою та болем від непоправної втрати, з квітами та на колінах. У Героя залишилися мама Наталія Володимирівна та батько Юрій Петрович.

“Ми в неоплаченому боргу перед Героєм. Берегтимемо світлий спомин про Тебе, Сергію. Пам’ятатимемо кожного захисника, який заплатив найвищу ціну задля миру та спокою в нашій державі. Герої не вмирають, а навічно вписують своє ім’я в історію України!” — пишуть на сторінці Славутського виконавчого комітету

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up