На Хмельниччині розкладатимуть вакцину від сказу для тварин: як вони виглядають

На Хмельниччині розкладатимуть вакцину від сказу для тварин: як вони виглядають
Фото: Департамент природних ресурсів та екології Хмельницької ОДА
  • По території області розкладуть приманки з вакциною. Людей закликають не брати їх в руки. Як виглядають приманки? 

Орієнтовно з 7 травня на території області розпочнеться імунізація диких м'ясоїдних тварин проти сказу. До таких належать лисиці, вовки, єнотовидні собаки.

Про це йдеться у повідомленні Департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької ОДА.

Спеціалісти кажуть, що вакцина буде у вигляді капсул. Такі шматочки тварини мають з’їсти.

Відео дня

«Пероральна вакцина – це принада із запахом м'ясо-кісткового борошна. У середині неї желеподібна капсула з вакциною проти сказу. Вона нагадує сірникову коробку», – написали у відомстві.

Її будуть розкладати за межами населених пунктів: на узліссях, узбіччях доріг, біля річок, сільськогосподарських угідь та у лісах. Серед тих, хто розкладатиме приманку, будуть представники управління Держпродспоживслужби, обласної ветеринарної лікарні, органів місцевого самоврядування, лісового та мисливського господарства та користувачі мисливських угідь.

Загалом планується розкласти майже 415 тисяч доз вакцини на території майже 17 тисяч квадратних кілометрів. Додамо, що до війни такі приманки розкидали з літаків.  

У відомстві жителів області просять із порозумінням віднестись до заходів з вакцинації. При виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки, а залишати привабливими для тварин. Кажуть, що для людини вакцина безпечна, але з гігієнічних та санітарних міркувань брати до рук її не варто.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Амелі

    сволоти скрізь пролізуть.....може вже досить загаджувати природу? блювотна влада.....дебілізація олопів йде повним ходом

keyboard_arrow_up