У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак

У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак
  • Наприкінці лютого у Хмельницькому зафіксували кілька жорстоких випадків отруєння собак. 
  • Тоді на сполох забили волонтери і навіть оголосили винагороду за інформацію про винуватця. 
  • Минуло два місяці: що кажуть волонтери і поліція?

«Невідомі труять собак», – такі повідомлення поширювались у соцмережах два місяці тому. Саме в лютому хмельничани, зоозахисники і ветлікарі почали бити на сполох. В місті зафіксували кілька випадків отруєння тварин, більшість – на Озерній. Саме там у дворах мешканці знаходили отруту, якою були начинені м’ясні вироби. Історія набула неабиякого розголосу. Справою почала займатись поліція. А волонтери навіть оголосили винагороду за будь-яку інформацію про винуватця. Детальніше про це можна прочитати за посиланням: Отруєння собак у Хмельницькому: що кажуть волонтери, поліція і комунальники.

Дізнавалися, чим закінчились ці випадки і чи вдалось знайти підозрюваного?

Як розповіла журналістці vsim.ua волонтерка ГО «Врятуй життя» Ірина Кравчук, після суспільного резонансу нових випадків отруєння не фіксували. Наразі немає й інформації про особу, яка до цього причетна. Припускає, що все через розголос. 

Відео дня

– Зараз ситуація трохи стихла. Свіжих випадків отруєння немає. Ми думаємо, що можливо до людей дійшло. Тоді все місто на вухах стояло, поліція була задіяна і винуватця шукали за винагороду. Але поки жодної інформації, хто б це міг бути, так і немає, – каже Ірина Кравчук. 

Що кажуть в поліції?

Журналістка vsim.ua звернулась за коментарем до Хмельницького районного управління поліції. 
Там уточнили, що інформацію про отруєння собак поліцейські виявили після моніторингу соцмереж. Коли натрапили на публікації – розпочали перевірку. Заяв щодо інциденту до поліції не надходило. 

За словами інспектора з комунікації Віри Мазур, відповідне повідомлення зареєстрували в Єдиному обліку заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. 

Під час перевірки правоохоронці опитали мешканців, а також підприємців на території, про яку йшла мова. Свідків знайти не вдалося. 

– Встановити особу, яка була причетна до цього, не виявилось можливим. Однак це питання ми тримаємо на контролі, – зазначила Віра Мазур. 

В поліції додають також, в разі виявлення подібних повідомлень проводитимуть перевірки. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up